Julekage med karamel, vanilje og kanel
Mad

Julekage med karamel, vanilje og kanel

17. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
De små stykker julekage smelter på tungen og smager, så englene synger. Men de tager lidt tid at tilberede, og du skal bruge et sukkertermometer (fås til en hundredkroneseddel)
30 stk

Bund

  • 300 g hvedemel
  • 120 g fint rørsukker
  • 240 g smør
  • 1 knsp. salt
  • korn af 1 vaniljestang

Karamel

  • 3¾ dl piskefløde
  • 1 lille kanelstang
  • 1 vaniljestang
  • 375 g farin
  • 40 g akaciehonning
  • 100 g smør

Pynt

  • 50 g smeltet mørk chokolade

Sådan gør du:

1. Rør alle ingredienserne til bunden af din julekage sammen til en løs masse. Beklæd en 20 x 20 cm stor form med bagepapir, og tyk dejen ud i formen. Bag bunden i en 165° varm ovn i 30 minutter, til den er let gylden (den må ikke bages helt sprød). Lad bunden til julekage køle helt af i formen.

2. Kog fløden med kanelstang og vaniljebælg og vaniljekorn. Sluk, når det akkurat koger, si det over i en ren gryde, og tilsæt farin, honning og smør. Lad det koge op til 120°. Hæld den varme karamel over bunden til din julekage; lad det køle af, og sæt det i køleskabet natten over. Pynt med streger af smeltet mørk chokolade (dyp en gaffel i den smeltede chokolade, og ryst over kagen i siksakmønster). Skær din julekage i små mundrette stykker, og servér.

TIP: Du kan fryse den færdige julekage.

Få flere opskrifter på al den skønne julebag

Læs også