Den perfekte fusion af julens varme krydderier og sød kirsebær. En dessert, der glimter som julens lys!
8 personer
Tid i alt 45 min
Kiksebund
100 g smør
½ tsk. kanel
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødte nelliker
175 g Digestive-kiks
en springform, ca. 20 cm i diameter
Appelsinostecreme
4 blade husblas
75 g sukker
2 pasteuriserede æg
200 g flødeost naturel
saft og skal af 1 usprøjtet appelsin
3 dl piskefløde
Kirsebærgelé
4 blade husblas
1½ dl kirsebærvin
1 dl kirsebærsirup
Pynt
evt. bladguld
Sådan laver du jule-cheesecake med kirsebærgelé
Kiksebund: Smelt smørret i en gryde, og tag det af varmen. Rør krydderier i.
Knus kiksene helt fint, og bland dem ned i smørret. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og pres kiksemassen ned i den.
Appelsinostecreme: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
Pisk sukker og æg sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Bland flødeosten i æggemassen sammen med fintrevet appelsinskal.
Tag husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad. Afkøl husblassen med ca. 2 spsk. appelsinsaft.
Pisk fløden til flødeskum.
Hæld den flydende husblas i æggemassen under omrøring, og vend flødeskummet i.
Fordel ostecremen over kiksebunden, og stil formen i køleskabet, mens du laver geléen.
Kirsebærgelé: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
Varm ½ dl af kirsebærvinen i en gryde – den må ikke koge. Smelt husblassen direkte i den varme vin, og tag gryden af varmen. Rør resten af vinen og kirsebærsirup i gryden, og hæld blandingen over kagen.
Stil den i køleskabet i mindst 3 timer, til den er stivnet. Fjern formen, og løft kagen over på et fad med en spartel.