Desserter

Jule-cheesecake med kirsebærgelé

Bag det smukke cheesecake-ydre gemmer der sig den skønneste julesmag. Kiksebunden er krydret med julekrydderier, ostecremen er smagt til med sæsonens appelsiner, og kirsebærgeléen på toppen sender tankerne hen mod saucen på risalamanden. Her får du opskriften på jule-cheesecake med kirsebærgelé

Jule-cheesecake med kirsebærgelé

 
Tid: 45 minutter. Køletid: Mindst 3 timer.
Antal personer: 8.
 
KRYDRET KIKSEBUND
100 g smør
½ tsk. kanel
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødte nelliker
175 g Digestive-kiks
en springform, ca. 20 cm i diameter
 
 
APPELSINOSTECREME
4 blade husblas
75 g sukker
2 pasteuriserede æg
200 g flødeost naturel
saft og skal af 1 usprøjtet appelsin
3 dl piskefløde
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
KIRSEBÆRGELÉ
4 blade husblas
1½ dl kirsebærvin
1 dl kirsebærsirup
 
PYNT
evt. bladguld
 
PRØV OGSÅ: Cheesecake med chokoladetopping
 

Opskrift - sådan laver du julecheesecake med kirsebærgelé

 
1. KRYDRET KIKSEBUND: Smelt smørret i en gryde, og tag det af varmen. Rør krydderier i. Knus kiksene helt fint, og bland dem ned i smørret. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og pres kiksemassen ned i den.
 
2. APPELSINOSTECREME: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Pisk sukker og æg sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Bland flødeosten i æggemassen sammen med fintrevet appelsinskal.
 
3. Tag husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad. Afkøl husblassen med ca. 2 spsk. appelsinsaft. Pisk fløden til flødeskum.
 
4. Hæld den flydende husblas i æggemassen under omrøring, og vend flødeskummet i. Fordel ostecremen over kiksebunden, og stil formen i køleskabet, mens du laver geléen.
 
5. KIRSEBÆRGELÉ: Læg husblas i blød i i koldt vand i ca. 10 minutter. Varm ½ dl af kirsebærvinen i en gryde – den må ikke koge. Smelt husblassen direkte i den varme vin, og tag gryden af varmen.
 
6. Rør resten af vinen og kirsebærsirup i gryden, og hæld blandingen over kagen. Stil den i køleskabet i mindst 3 timer, til den er stivnet. Fjern formen, og løft kagen over på et fad med en spartel. Drys evt. med bladguld, og servér.
 
PRØV OGSÅ: Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce