Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Tid: 45 minutter. Køletid: Mindst 3 timer.
Antal personer: 8.
KRYDRET KIKSEBUND
100 g smør
½ tsk. kanel
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødte nelliker
175 g Digestive-kiks
en springform, ca. 20 cm i diameter
APPELSINOSTECREME
4 blade husblas
75 g sukker
2 pasteuriserede æg
200 g flødeost naturel
saft og skal af 1 usprøjtet appelsin
3 dl piskefløde
KIRSEBÆRGELÉ
4 blade husblas
1½ dl kirsebærvin
1 dl kirsebærsirup
PYNT
evt. bladguld
PRØV OGSÅ:
Cheesecake med chokoladetopping
Opskrift - sådan laver du julecheesecake med kirsebærgelé
1. KRYDRET KIKSEBUND: Smelt smørret i en gryde, og tag det af varmen. Rør krydderier i. Knus kiksene helt fint, og bland dem ned i smørret. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og pres kiksemassen ned i den.
2. APPELSINOSTECREME: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Pisk sukker og æg sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Bland flødeosten i æggemassen sammen med fintrevet appelsinskal.
3. Tag husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad. Afkøl husblassen med ca. 2 spsk. appelsinsaft. Pisk fløden til flødeskum.
4. Hæld den flydende husblas i æggemassen under omrøring, og vend flødeskummet i. Fordel ostecremen over kiksebunden, og stil formen i køleskabet, mens du laver geléen.
5. KIRSEBÆRGELÉ: Læg husblas i blød i i koldt vand i ca. 10 minutter. Varm ½ dl af kirsebærvinen i en gryde – den må ikke koge. Smelt husblassen direkte i den varme vin, og tag gryden af varmen.
6. Rør resten af vinen og kirsebærsirup i gryden, og hæld blandingen over kagen. Stil den i køleskabet i mindst 3 timer, til den er stivnet. Fjern formen, og løft kagen over på et fad med en spartel. Drys evt. med bladguld, og servér.
PRØV OGSÅ:
Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce