Desserter

Jordbæris på marengsbund med bærskum og kandiserede mynteblade

Denne isdessert vil helt sikkert tage kegler hos dine gæster. Både kandiserede mynteblade, marengsbund og puré kan laves dagen i forvejen, så desserten er nem og hurtig at lave, når den skal serveres.

Jordbæris på marengsbund med bærskum og kandiserede mynteblade til 4-5 personer

Tid: 30 minutter + tørringstid. Ovntid: 25 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE
 
MARENGSBUND
3 pasteuriserede æggehvider
150 g sukker
 
JORDBÆRSKUM
100 g jordbær
2-3 spsk. flormelis
korn af ½ stang vanilje
2¼ dl piskefløde
 
KANDISEREDE MYNTEBLADE
1½ pasteuriseret æggehvide
100 g flormelis
12 mynteblade
 
TIL SERVERING
ca. 1 l jordbæris
¼ dl piskefløde
250 g jordbær
125 g hindbær
 

Opskrift - sådan laver du Jordbæris på marengsbund med bærskum og kandiserede mynteblade

 
1. Kandiserede mynteblade: Pisk æggehvide let sammen i en dyb tallerken. Hæld flormelis i en anden dyb tallerken. Læg et ark bagepapir klar. Dyp myntebladene i æggehviden, evt. med en madpincet, og lad det meste dryppe af igen. Dyp dernæst i flormelis, ryst det meste sukker af, og læg bladene til tørre på bagepapiret i nogle timer. De kan gemmes til dagen efter i en dåse med låg i køleskabet.
 
2. Marengsbund: Pisk æggehviderne helt stive og seje med sukker. Fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir i en cirkel på 22 cm i diameter. Bag den nederst i ovnen ved 130° i 25 minutter. Sluk ovnen, og lad kagen stå og tørre i ovnen til næste dag eller i mindst 4 timer.
 
3. Jordbærskum: Rens og mos jordbær. Bring jordbær, flormelis og vaniljekorn i kog i en lille gryde. Tag den af varmen, blend bærrene til en puré, si den, og afkøl. Pisk fløden til skum, og vend jordbærpuréen i.
 
3. Fyld: Læg marengsbunden på et lagkagefad. Kom jordbæris og fløde i en røremaskine, og kør, til isen er som softice (det tager 2 minutter). Fordel isen på marengsbunden, og pynt med jordbær skåret i skiver, hindbær og kandiserede mynteblade. Servér straks med jordbærskum i en skål ved siden af.
 
PRØV OGSÅ: Hyldeblomstmousse med jordbær