Desserter

Jordbæris på marengsbund med bærskum og kandiserede mynteblade

16. juni 2015
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Denne isdessert vil helt sikkert tage kegler hos dine gæster. Både kandiserede mynteblade, marengsbund og puré kan laves dagen i forvejen, så desserten er nem og hurtig at lave, når den skal serveres.

Jordbæris på marengsbund med bærskum og kandiserede mynteblade til 4-5 personer

Tid: 30 minutter + tørringstid. Ovntid: 25 minutter.   DET SKAL DU BRUGE   MARENGSBUND 3 pasteuriserede æggehvider 150 g sukker   JORDBÆRSKUM 100 g jordbær 2-3 spsk. flormelis korn af ½ stang vanilje 2¼ dl piskefløde   KANDISEREDE MYNTEBLADE 1½ pasteuriseret æggehvide 100 g flormelis 12 mynteblade   TIL SERVERING ca. 1 l jordbæris ¼ dl piskefløde 250 g jordbær 125 g hindbær  

Opskrift - sådan laver du Jordbæris på marengsbund med bærskum og kandiserede mynteblade

  1. Kandiserede mynteblade: Pisk æggehvide let sammen i en dyb tallerken. Hæld flormelis i en anden dyb tallerken. Læg et ark bagepapir klar. Dyp myntebladene i æggehviden, evt. med en madpincet, og lad det meste dryppe af igen. Dyp dernæst i flormelis, ryst det meste sukker af, og læg bladene til tørre på bagepapiret i nogle timer. De kan gemmes til dagen efter i en dåse med låg i køleskabet.   2. Marengsbund: Pisk æggehviderne helt stive og seje med sukker. Fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir i en cirkel på 22 cm i diameter. Bag den nederst i ovnen ved 130° i 25 minutter. Sluk ovnen, og lad kagen stå og tørre i ovnen til næste dag eller i mindst 4 timer.   3. Jordbærskum: Rens og mos jordbær. Bring jordbær, flormelis og vaniljekorn i kog i en lille gryde. Tag den af varmen, blend bærrene til en puré, si den, og afkøl. Pisk fløden til skum, og vend jordbærpuréen i.   3. Fyld: Læg marengsbunden på et lagkagefad. Kom jordbæris og fløde i en røremaskine, og kør, til isen er som softice (det tager 2 minutter). Fordel isen på marengsbunden, og pynt med jordbær skåret i skiver, hindbær og kandiserede mynteblade. Servér straks med jordbærskum i en skål ved siden af.   PRØV OGSÅ: Hyldeblomstmousse med jordbær