Isruller med nødder
Desserter

Isruller med nødder

22. marts 2019Opdateret 3. april
af Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Du kan naturligvis købe en færdig vaniljeis, hvis det skal gå stærkt, til desserten her, men du kan også lave den selv. Her får du en version, som du ikke behøver at have en ismaskine for at tilberede.Få opskriften på den lækre isruller med nødder her
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 l vaniljeis (hjemmelavet eller færdigkøbt)
  • 150 g dragéenødder
  • 50 g flormelis

VANILJEIS

  • 1 vaniljestang
  • 5 æggeblommer
  • ½ l piskefløde

Opskrift - sådan laver du isruller med nødder

1. Tag isen ud af fryseren og del den først på tværs og herefter på langs, så du har fire aflange stave. Læg hver isstav på et stykke husholdningsfilm og rul dem til fire stramme pølser. Frys isrullerne igen i 1-2 timer.

2. Hak nødderne fint. Vend rullerne i knaset lige inden servering. Skær rullen i mindre stykker og servér straks. 3. Du kan bruge alt slags knas og pynt, f.eks. makroner, marengs, tørrede bær, nødder eller friske bær. 4. Vaniljeis: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Blend vaniljebælgen meget fint. Pisk æggeblommerne med flormelis i 3-4 min., til blandingen er tyk og råhvid. Pisk fløden til skum sammen med vaniljekorn og hakket vaniljebælg. Vend flødeskummet i æggeblandingen. Kom blandingen i en fryseegnet beholder og sæt den i fryseren i 6-8 timer eller natten over. PRØV OGSÅ: Isroulade med hindbær

Få flere opskrifter på is her.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også