Desserter

Islagkage med chokoladebunde og jordbærmousse

af Marie Melchior og Carsten Kyster 2. marts 2022
Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth
Det tager lidt tid at fremtrylle denne imponerende kage, men det er absolut umagen værd!
8 personer
Tid i alt 1 t og 20 min

INGREDIENSER

  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 50 g smør + lidt smør til formen
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 4 spsk. kakao
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 springform (22-24 cm i diamater)

JORDBÆRMOUSSE

  • 500 g jordbær
  • 200 g syltesukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • 5 dl piskefløde

TIL SERVERING

  • 250 g jordbær

1. Tænd ovnen på 175°. Pisk æg og sukker lyst og cremet med en elpisker. Smelt smør og mørk chokolade i en varmefast skål over vandbad. Rør den smeltede chokolade i æggemassen sammen med fløden. Sigt kakao, mel og bagepulver i dejen, og rør dejen sammen med en ske, til den er jævn. Fordel dejen i den smurte form, og bag den i ovnen i 15-20 minutter. Tjek med en kødnål eller lignende, at den er gennembagt. Lad kagen køle af i formen.

 

2. Jordbærmousse: Rens jordbærrene, og blend dem i en blender/foodprocessor til en glat puré. Hæld jordbærpuréen gennem en sigte, så du kun har saften tilbage. Bland jordbærsaft, syltesukker og vaniljekorn i en gryde. Læg også den tomme vaniljebælg ned i gryden. Kog jordbærsaften ved svag varme i 10-15 minutter, til den tykner. Lad den køle af (husk at fiske den tomme bælg op igen). Pisk fløden til let skum, og vend det sammen med den afkølede jordbærsaft.

 

3. Flæk den afkølede chokoladekage i 2 lige tykke kagebunde med en skarp kniv. Læg den ene kagebund tilbage i springformen. Fordel halvdelen af jordbærmoussen i formen. Læg den anden kagebund ovenpå, og fordel resten af jordbærmoussen på toppen af kagen. Sæt kagen i fryseren i mindst 4 timer. Tag kagen ud af fryseren 30 minutter før servering. Pynt med jordbær, og servér.

 

PRØV OGSÅ: Annemettes fødselsdagslagkage til FEMINA