Desserter

Iskegle med mælkechokolade og lakrids

Iskeglen, som er lavet af mælkechokoladeis og en skal af chokolade, kræver ingen bestemt form, men blot lidt fingerfærdighed udi at lave kræmmerhuse af bagepapir. Dryp med lakridssirup og giv ekstra kant til den milde is. Her får du opskriften på en skøn iskegle med mælkechokolade og lakrids

Iskegle med mælkechokolade og lakrids

Tid: 40 minutter. Frysetid: Natten over
Antal: 4 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE
100 g mælkechokolade
bagepapir 
tape eller lim
 
 
MÆLKECHOKOLADEIS
200 g mælkechokolade 
½ dl piskefløde
50 g sukker
3½ dl minimælk 
 
Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her
 
PYNT
4 tsk. sød lakridssirup 
evt. lakridskrymmel
 
PRØV OGSÅ: Regnbueis-lagkage
 

Opskrift - sådan laver du iskegle med mælkechokolade og lakrids

 
1. Klip 2 cirkler (20 cm i diameter) ud af bagepapiret, og klip dem over på midten, så du har 4 halvcirkler. Form halvcirklerne til små kræmmerhuse, og klistr dem sammen med lidt tape eller lim. Sæt kræmmerhusene i små glas, så de står stabilt. Smelt chokolade i en skål over vandbad. Pensl indersiden af kræmmerhusene med smeltet chokolade, og sæt dem forsigtigt i fryseren i glassene, mens du laver isen.
 
2. MÆLKECHOKOLADEIS: Varm langsomt hakket chokolade og fløde op i en gryde under omrøring, til chokoladen er smeltet. Tag straks gryden af varmen, og rør sukker i. Tilsæt mælk, og blend massen med en stavblender. Køl ismassen ned, og kør den på en ismaskine. Fordel isen i de 4 chokoladekræmmerhuse, og stil dem i fryseren støttet af de små glas natten over.
 
3. SERVERING: Sæt hver kegle på en tallerken med den flade side nedad. Fjern forsigtigt bagepapiret. Pynt keglerne med lakridssirup og evt. lakridskrymmel.
 
Læs mere om: