iskegle
Desserter

Iskegle med mælkechokolade og lakrids

17. august 2017
af Maja Ambeck Vase
Foto: Columbus Leth
Iskeglen, som er lavet af mælkechokoladeis og en skal af chokolade, kræver ingen bestemt form, men blot lidt fingerfærdighed udi at lave kræmmerhuse af bagepapir. Dryp med lakridssirup og giv ekstra kant til den milde is. Her får du opskriften på en skøn iskegle med mælkechokolade og lakrids

Iskegle med mælkechokolade og lakrids

Tid: 40 minutter. Frysetid: Natten over Antal: 4 stk.   DET SKAL DU BRUGE 100 g mælkechokolade bagepapir  tape eller lim  
  MÆLKECHOKOLADEIS 200 g mælkechokolade  ½ dl piskefløde 50 g sukker 3½ dl minimælk   
  PYNT 4 tsk. sød lakridssirup  evt. lakridskrymmel   PRØV OGSÅ: Regnbueis-lagkage  

Opskrift - sådan laver du iskegle med mælkechokolade og lakrids

  1. Klip 2 cirkler (20 cm i diameter) ud af bagepapiret, og klip dem over på midten, så du har 4 halvcirkler. Form halvcirklerne til små kræmmerhuse, og klistr dem sammen med lidt tape eller lim. Sæt kræmmerhusene i små glas, så de står stabilt. Smelt chokolade i en skål over vandbad. Pensl indersiden af kræmmerhusene med smeltet chokolade, og sæt dem forsigtigt i fryseren i glassene, mens du laver isen.   2. MÆLKECHOKOLADEIS: Varm langsomt hakket chokolade og fløde op i en gryde under omrøring, til chokoladen er smeltet. Tag straks gryden af varmen, og rør sukker i. Tilsæt mælk, og blend massen med en stavblender. Køl ismassen ned, og kør den på en ismaskine. Fordel isen i de 4 chokoladekræmmerhuse, og stil dem i fryseren støttet af de små glas natten over.   3. SERVERING: Sæt hver kegle på en tallerken med den flade side nedad. Fjern forsigtigt bagepapiret. Pynt keglerne med lakridssirup og evt. lakridskrymmel.