Desserter
17. august 2017(Opdateret 17.08.17)

Iskegle med mælkechokolade og lakrids

Iskeglen, som er lavet af mælkechokoladeis og en skal af chokolade, kræver ingen bestemt form, men blot lidt fingerfærdighed udi at lave kræmmerhuse af bagepapir. Dryp med lakridssirup og giv ekstra kant til den milde is. Her får du opskriften på en skøn iskegle med mælkechokolade og lakrids
Af: Maja Ambeck Vase
Iskegle med mælkechokolade og lakrids
Iskeglen, som er lavet af mælkechokoladeis og en skal af chokolade, kræver ingen bestemt form, men blot lidt fingerfærdighed udi at lave kræmmerhuse af bagepapir. Dryp med lakridssirup og giv ekstra kant til den milde is. Her får du opskriften på en skøn iskegle med mælkechokolade og lakrids

Det skal du bruge

  • 100 g mælkechokoladebagepapir tape eller lim 

MÆLKECHOKOLADEIS

  • 200 g mælkechokolade
  • ½ dl piskefløde
  • 50 g sukker
  • 3½ dl minimælk

 PYNT

  • 4 tsk. sød lakridssirup evt. lakridskrymmel
Annonce

Fremgangsmåde

  1. Klip 2 cirkler (20 cm i diameter) ud af bagepapiret, og klip dem over på midten, så du har 4 halvcirkler.
  2. Form halvcirklerne til små kræmmerhuse, og klistr dem sammen med lidt tape eller lim.
  3. Sæt kræmmerhusene i små glas, så de står stabilt.
  4. Smelt chokolade i en skål over vandbad.
  5. Pensl indersiden af kræmmerhusene med smeltet chokolade, og sæt dem forsigtigt i fryseren i glassene, mens du laver isen.

MÆLKECHOKOLADEIS

  1. Varm langsomt hakket chokolade og fløde op i en gryde under omrøring, til chokoladen er smeltet.
  2. Tag straks gryden af varmen, og rør sukker i.
  3. Tilsæt mælk, og blend massen med en stavblender.
  4. Køl ismassen ned, og kør den på en ismaskine.
  5. Fordel isen i de 4 chokoladekræmmerhuse, og stil dem i fryseren støttet af de små glas natten over.

SERVERING

  1. Sæt hver kegle på en tallerken med den flade side nedad.
  2. Fjern forsigtigt bagepapiret.
  3. Pynt keglerne med lakridssirup og evt. lakridskrymmel.

Få flere opskrifter på is her.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.