Desserter
9. november 2021(Opdateret 09.11.21)

Isbombe med brombær og guldstøv

Den forgyldte fristelse har en skal af blond chokolade. Slår du hul på guldet, dukker lilla brombæris frem. Her får du opskriften på en skøn isbombe med brombær og guldstøv.
Af: Maja Ambeck Vase
isbombe dessert

Udgivet første gang d. 1. september 2017 Foto: Columbus Leth

Den forgyldte fristelse har en skal af blond chokolade. Slår du hul på guldet, dukker lilla brombæris frem. Her får du opskriften på en skøn isbombe med brombær og guldstøv.
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g Dulcey-chokolade 32 % fra Valrhona
  • 1 silikoneform med halvkugler (7 cm i diameter)

BROMBÆRIS

  • 230 g brombær
  • 150 g sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl minimælk
  • lidt citronsaft

PYNT

  • evt. spiseligt guldstøv
Annonce

Opskrift - Sådan laver du isbombe med brombær og guldstøv

  1. Smelt chokolade i en skål over vandbad, og pensl et tyndt lag chokolade i 4 halvkugler i formen. Sæt formen i fryseren, mens du laver isen.
  2. BROMBÆRIS: Skyl brombær. Blend brombær, sukker, fløde og mælk sammen i en blender. Smag til med citronsaft. Kør massen på ismaskine. Fyld den færdigkørte is i chokoladeskallerne. Sæt isbomberne i fryseren i et par timer, gerne natten over.
  3. SERVERING: Vip forsigtigt isbomberne ud på tallerkener eller et serveringsfad. Pensl dem evt. med guldstøv, og servér straks.

Få flere opskrifter på is her.

TIP: Kan du ikke få fat i Dulcey-chokoladen, kan du sagtens bruge en hvid eller lys chokolade af god kvalitet i stedet. Spiseligt guldstøv fås i velassorterede supermarkeder og i specialbutikker.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.