Ingefærkage med brændte figner og karamel 12-14 stykker
INGREDIENSER 200 g brændte figner i karamel (fra dåse) 1 spsk. syltet ingefær 6 æg 200 g sukker 50 g brun farin 100 g hvedemel 1 tsk. bagepulver 1 tsk. stødt ingefær 100 g mandelmel 1 springform, ca. 24 cm i diameter
PYNT sigtet flormelis evt. spiseligt guldstøv (f.eks. fra
SpecialKoebmanden.dk)
PRØV OGSÅ: Julekrydret chokoladekage Opskrift - sådan laver du ingefærkage med brændte figner og karamel
1. Åbn dåsen med figner. Si den flydende karamel fra, og gem den. Hak figner og syltet ingefær fint. Pisk æg, sukker og farin sammen med en elpisker, til det er lyst og skummende. Bland mel, bagepulver og stødt ingefær, og sigt det i dejen. Vend dejen sammen med en dejskraber. Vend mandelmel i dejen. Vend til sidst figner og syltet ingefær i. Fordel dejen i en smurt springform, og bag kagen i en 190° varm ovn i ca. 1 time. 2. Tag kagen ud af ovnen, og prik den straks med en gaffel. Hæld den gemte karamel fra fignerne ud over den varme kage, og lad derefter kagen køle af i formen. Pynt kagen med sigtet flormelis og evt. spiseligt guldstøv.
PRØV OGSÅ: Brownie med julesmag