Ingefærkage med brændte figner og karamel
Brød og bagværk

Ingefærkage med brændte figner og karamel

22. december 2014
af Camilla Biesbjerg Markussen, Camilla Zarah Lawes og Carsten Kyster
Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth
Ingefærkagen er let og luftig, men når du hælder flydende karamel over den, mens den stadig er varm, bliver overfladen saftig og lækker

Ingefærkage med brændte figner og karamel 12-14 stykker

INGREDIENSER200 g brændte figner i karamel (fra dåse)1 spsk. syltet ingefær6 æg200 g sukker50 g brun farin100 g hvedemel1 tsk. bagepulver1 tsk. stødt ingefær100 g mandelmel1 springform, ca. 24 cm i diameter PYNTsigtet flormelisevt. spiseligt guldstøv (f.eks. fra SpecialKoebmanden.dk) PRØV OGSÅ: Julekrydret chokoladekage

Opskrift - sådan laver du ingefærkage med brændte figner og karamel

1. Åbn dåsen med figner. Si den flydende karamel fra, og gem den. Hak figner og syltet ingefær fint. Pisk æg, sukker og farin sammen med en elpisker, til det er lyst og skummende. Bland mel, bagepulver og stødt ingefær, og sigt det i dejen. Vend dejen sammen med en dejskraber. Vend mandelmel i dejen. Vend til sidst figner og syltet ingefær i. Fordel dejen i en smurt springform, og bag kagen i en 190° varm ovn i ca. 1 time. 2. Tag kagen ud af ovnen, og prik den straks med en gaffel. Hæld den gemte karamel fra fignerne ud over den varme kage, og lad derefter kagen køle af i formen. Pynt kagen med sigtet flormelis og evt. spiseligt guldstøv. PRØV OGSÅ: Brownie med julesmag

Læs også