Mad
22. marts 2022

Klassisk brownie med julesmag

En lille lækkerbisken, der smager skønt til et glas gløgg
Af: Camilla Zarah Lawes
https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/jul/mad/2012/11/1246-julens-bedste-kager/1246-julebag-brownies-copy-2.jpg

Foto: Lars Ranek

En lille lækkerbisken, der smager skønt til et glas gløgg
16 stk

INGREDIENSER

  • 130 g smeltet smør
  • 150 g muscovadosukker
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel
  • 40 g god kakao
  • ½ tsk. ingefær
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g mørk chokolade, grofthakket
  • 40 g pistacienødder, lethakkede
  • 40 g tranebær

PYNT

  • 75 smuttede mandler
Annonce

Smelt smørret, og stil det til side. Pisk æg og de to slags sukker sammen, og rør smørret i. Sigt mel, kakao, ingefær, kanel, bagepulver og vaniljesukker sammen, og rør det i æggemassen. Vend chokoladestykker, pistacienødder og tranebær i dejen. Hæld dejen i en ca. 15 x 20 cm lille bradepande belagt med bagepapir. Drys med mandler, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 g i ca. 20-25 minutter.
Afkøl kagen, og del den i 16 små firkanter.

Få flere opskrifter på al den skønne julebag

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.