hvid chokoladetærte
Desserter

Hvid chokoladetærte med lime og lakrids

af Maja Ambeck Vase 3. januar 2018
Foto: Columbus Leth
En knasende sprød kiksebund med en diskret smag af lakrids, toppet med et syrligsødt lag hvid chokoladeganache er en festlig afslutning på en god middag. Her får du opskriften på en hvid chokoladetærte med lime og lakrids

Hvid chokoladetærte med lime og lakrids

Tid: 30 minutter. Køletid: Mindst 5 timer Antal personer: 10-12   DET SKAL DU BRUGE 150 g havrekiks  75 g smør  1 tsk. rålakridspulver 1 nip salt  1 tærteform med løs bund, ca. 20 cm i diameter  
  HVID CHOKOLADE-GANACHE MED LIME 250 g hvid chokolade 1¼ dl piskefløde skal af 1 usprøjtet limefrugt  
  PYNT 50 g hvid chokolade skal af ½ usprøjtet limefrugt   PRØV OGSÅ: Hvide chokoladenøddetærter med flagesalt  

Opskrift - sådan laver du hvid chokoladetærte med lime og lakrids

1. Blend kiks til krummer i en foodprocessor, og hæld dem i en skål. Smelt smørret, og bland det med kiksekrummerne. Tilsæt lakridspulver og salt. Pres kiksemassen godt sammen i bunden af tærteformen. Sæt formen i køleskabet.   2. HVID CHOKOLADE-GANACHE MED LIME: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Bring forsigtigt fløde og fintrevet limeskal i kog, og hæld det over chokoladen. Rør kraftigt i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en smuk blank overflade. Fordel ganachen oven på den afkølede kiksebund, og sæt tærten på køl i mindst 4 timer eller natten over.   3. PYNT: Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og fyld den i en sprøjtepose med et lillebitte hul. Sprøjt chokoladen ud over kagen i meget tynde streger på kryds og tværs, og pynt med fintrevet limeskal.