Hvid chokoladetærte med lime og lakrids
Desserter

Hvid chokoladetærte med lime og lakrids

3. januar 2018Opdateret 15. april
af Maja Ambeck Vase
En knasende sprød kiksebund med en diskret smag af lakrids, toppet med et syrligsødt lag hvid chokoladeganache er en festlig afslutning på en god middag. Her får du opskriften på en hvid chokoladetærte med lime og lakrids

Det skal du bruge

  • 150 g havrekiks
  • 75 g smør
  • 1 tsk. rålakridspulver
  • 1 nip salt
  • 1 tærteform med løs bund, ca. 20 cm i diameter

HVID CHOKOLADE-GANACHE MED LIME

  • 250 g hvid chokolade
  • 1¼ dl piskefløde
  • skal af 1 usprøjtet
  • limefrugt

PYNT

  • 50 g hvid chokolade
  • skal af ½ usprøjtet limefrugt

Fremgangsmåde

  1. Blend kiks til krummer i en foodprocessor, og hæld dem i en skål.
  2. Smelt smørret, og bland det med kiksekrummerne.
  3. Tilsæt lakridspulver og salt.
  4. Pres kiksemassen godt sammen i bunden af tærteformen.
  5. Sæt formen i køleskabet.

HVID CHOKOLADE-GANACHE MED LIME

  1. Hak chokoladen fint, og læg den i en skål.
  2. Bring forsigtigt fløde og fintrevet limeskal i kog, og hæld det over chokoladen.
  3. Rør kraftigt i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en smuk blank overflade.
  4. Fordel ganachen oven på den afkølede kiksebund, og sæt tærten på køl i mindst 4 timer eller natten over.

PYNT

  1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og fyld den i en sprøjtepose med et lillebitte hul.
  2. Sprøjt chokoladen ud over kagen i meget tynde streger på kryds og tværs, og pynt med fintrevet limeskal.
Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også