Hvid chokoladetærte med lime og lakrids
Tid: 30 minutter. Køletid: Mindst 5 timer
Antal personer: 10-12
DET SKAL DU BRUGE
150 g havrekiks
75 g smør
1 tsk. rålakridspulver
1 nip salt
1 tærteform med løs bund, ca. 20 cm i diameter
HVID CHOKOLADE-GANACHE MED LIME
250 g hvid chokolade
1¼ dl piskefløde
skal af 1 usprøjtet
limefrugt
PYNT
50 g hvid chokolade
skal af ½ usprøjtet limefrugt
PRØV OGSÅ:
Hvide chokoladenøddetærter med flagesalt
Opskrift - sådan laver du hvid chokoladetærte med lime og lakrids
1. Blend kiks til krummer i en foodprocessor, og hæld dem i en skål. Smelt smørret, og bland det med kiksekrummerne. Tilsæt lakridspulver og salt. Pres kiksemassen godt sammen i bunden af tærteformen. Sæt formen i køleskabet.
2. HVID CHOKOLADE-GANACHE MED LIME: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Bring forsigtigt fløde og fintrevet limeskal i kog, og hæld det over chokoladen. Rør kraftigt i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en smuk blank overflade. Fordel ganachen oven på den afkølede kiksebund, og sæt tærten på køl i mindst 4 timer eller natten over.
3. PYNT: Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og fyld den i en sprøjtepose med et lillebitte hul. Sprøjt chokoladen ud over kagen i meget tynde streger på kryds og tværs, og pynt med fintrevet limeskal.