Desserter
5. marts 2013(Opdateret 05.03.13)

Hvid chokolade-daddeltærte uden mel

Opskrift: Er du vild med nødder, dadler og chokolade - Så sæt tænderne i den lækreste tærte til eftermiddagskaffen
Af: Julie Hey
Hvid chokolade-daddeltærte uden mel
Opskrift: Er du vild med nødder, dadler og chokolade - Så sæt tænderne i den lækreste tærte til eftermiddagskaffen

Det skal du bruge

  • 200 g mørk chokolade
  • 120 g hvid chokolade
  • 120 g mandler
  • 80 g hasselnødder
  • 250 g tørrede dadler, udstenede
  • 25 g smør
  • 4½ æggehvider, pasteuriserede (3 bægre)
  • Lidt salt
  • 60 g sukker
  • 25 g hvid chokolade til pynt
Annonce

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Hak chokoladen groft med en stor kniv og kom den i en skål.
  3. Blend mandler og nødder til fint mel og hæld i skålen med chokoladen.
  4. Hak dadlerne groft og vend dem med nødder, chokolade og smeltet smør.
  5. Pisk æggehviderne stive med salt og tilsæt sukkeret lidt ad gangen.
  6. Fold blandingen i chokolademassen og vend til en ensartet dej.
  7. For en rund tærteform, diam. 20 cm, med bagepapir og hæld dejen i.
  8. Bag den i ovnen i 35-40 min. og afkøl inden servering pyntet med hvid chokolade.

Se flere opskrifter på tærte her.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.