Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Hvid chokolade-daddeltærte uden mel
5. marts 2013
(Opdateret 05.03.13)
Af:
af Julie Hey
Opskrift: Er du vild med nødder, dadler og chokolade - Så sæt tænderne i den lækreste tærte til eftermiddagskaffen
Det skal du bruge
200 g mørk chokolade
120 g hvid chokolade
120 g mandler
80 g hasselnødder
250 g tørrede dadler, udstenede
25 g smør
4½ æggehvider, pasteuriserede (3 bægre)
Lidt salt
60 g sukker
25 g hvid chokolade til pynt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader.
Hak chokoladen groft med en stor kniv og kom den i en skål.
Blend mandler og nødder til fint mel og hæld i skålen med chokoladen.
Hak dadlerne groft og vend dem med nødder, chokolade og smeltet smør.
Pisk æggehviderne stive med salt og tilsæt sukkeret lidt ad gangen.
Fold blandingen i chokolademassen og vend til en ensartet dej.
For en rund tærteform, diam. 20 cm, med bagepapir og hæld dejen i.
Bag den i ovnen i 35-40 min. og afkøl inden servering pyntet med hvid chokolade.
Se flere opskrifter på tærte her.
Læs mere om:
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også