

Hvid chokolade-daddeltærte uden mel
5. marts 2013Hvid chokolade-daddeltærte (Tid: 20 min. + bagetid)
Ingredienser200 g mørk chokolade120 g hvid chokolade120 g mandler80 g hasselnødder250 g tørrede dadler, udstenede25 g smør4½ æggehvider, pasteuriserede (3 bægre)Lidt salt60 g sukker25 g hvid chokolade til pynt
Er du vild med chokolade? Under opskriften har SØNDAG samlet 25 himmelske opskrifter med chokolade
FremgangsmådeTænd ovnen på 180 grader.
Hak chokoladen groft med en stor kniv og kom den i en skål.
Blend mandler og nødder til fint mel og hæld i skålen med chokoladen.
Hak dadlerne groft og vend dem med nødder, chokolade og smeltet smør.
Pisk æggehviderne stive med salt og tilsæt sukkeret lidt ad gangen.
Fold blandingen i chokolademassen og vend til en ensartet dej.
For en rund tærteform, diam. 20 cm, med bagepapir og hæld dejen i.
Bag den i ovnen i 35-40 min. og afkøl inden servering pyntet med hvid chokolade.
Læs også
