Desserter

Honningkagemuffins med chokolade

Honningkager fås ikke kun i hjerteform, men også som lækre muffins. Denne udgave fyldes med abrikosmarmelade og overtrækkes med chokolade. Her får du opskriften til de lækre honningkagemuffins.

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 25 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 15 stk.

DET SKAL DU BRUGE

350 g honning
150 g sukker
1 dl mælk
3 æg
400 g hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt kanel
1 fast muffinform

FYLD OG PYNT

2 dl abrikosmarmelade
200 g mørk chokolade
Rosa chokoladekugler
Evt. peberkagefigurer

Opskrift - sådan laver du honningkagemuffins med chokolade

1. Tænd ovnen på 180°. Smelt honning og sukker i en gryde, tag den af blusset, og hæld blandingen i en skål. Hæld mælken i den afkølede honningmasse, og pisk æggene i 1 ad gangen. Sigt mel, natron og krydderier i.

2. Hæld dejen i 15 smurte huller i muffinformen, og bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter. Lad dem afkøle helt.

3. Lav et lille hul i toppen af hver muffin, og fyld det med abrikosmarmelade. Smelt chokoladen over vandbad, og hæld den over kagerne. Pynt hver muffin med 1 rosa chokoladekugle og evt. 1 peberkage.

PRØV OGSÅ: Krydderkage med frosting og peberkagefigurer