Desserter

Honningkagemuffins med chokolade

opskrift og 6. december 2019
foto af Skovdalnordic.com
Honningkager fås ikke kun i hjerteform, men også som lækre muffins. Denne udgave fyldes med abrikosmarmelade og overtrækkes med chokolade. Her får du opskriften til de lækre honningkagemuffins.
25 min 15 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 350 g honning
  • 150 g sukker
  • 1 dl mælk
  • 3 æg
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 fast muffinform

FYLD OG PYNT

  • 2 dl abrikosmarmelade
  • 200 g mørk chokolade
  • Rosa chokoladekugler
  • Evt. peberkagefigurer

Opskrift - sådan laver du honningkagemuffins med chokolade

1. Tænd ovnen på 180°. Smelt honning og sukker i en gryde, tag den af blusset, og hæld blandingen i en skål. Hæld mælken i den afkølede honningmasse, og pisk æggene i 1 ad gangen. Sigt mel, natron og krydderier i.

2. Hæld dejen i 15 smurte huller i muffinformen, og bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter. Lad dem afkøle helt.

3. Lav et lille hul i toppen af hver muffin, og fyld det med abrikosmarmelade. Smelt chokoladen over vandbad, og hæld den over kagerne. Pynt hver muffin med 1 rosa chokoladekugle og evt. 1 peberkage.

PRØV OGSÅ: Krydderkage med frosting og peberkagefigurer