Sådan laver du trefarvet hjemmelavet is
- Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
- Pisk fløden stiv.
- Vend æggecremen og fløde sammen og del portionen i 3 skåle. Smelt chokoladen over vandbad og vend den i den ene creme. Hæld chokoladecremen i en egnet beholder, der er så stor, at den kan rumme hele »islagkagen« og frys den straks.
- Vend blåbærmarmeladen i den anden portion og hæld den i en fryseegnet beholder og frys straks.
- Hak valnødderne groft. Varm en pande op og hæld valnødder og sukker på panden.
- Varm op over svag varme. Undgå at røre for meget i sukkeret. Når det er smeltet, hældes massen på bagepapir og afkøles. Hak krokanten groft og rør det i den sidste portion iscreme. Hæld valnøddecremen i en fryseegnet beholder og frys straks.
- Nu skulle chokoladeisen være så stivnet, at man kan hælde blåbærcremen over chokoladeisen.
- Efter ca. 20 min. fordeles valnøddecremen oven på blåbærisen. Frys din trefarvede is i ca. 6 timer.
Det er så populært at bruge lakrids i madlavningen. Og naturligvis også i hjemmelavet is. Her får du opskriften på hjemmelavet is med lakridssmag
Artiklen indeholder affiliate links.
I galleriet herunder kan du finde 25 opskrifter med chokolade
25 opskrifter med chokolade