Desserter

Hindbærtærte med mørdej og chokolade

Den er simpel, men den er god! Især når mørdejen er helt sprød. Her får du opskriften på den perfekte mørdej, der giver et vellykket resultat hver gang. Her får opskriften på hindbærtærte med mørdej og chokolade.

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 12 min
Antal personer: 8

Mørdej:

125 g smør
250 g hvedemel
100 g flormelis
1 knivspids salt
1 æg
1 tærteform med løs bund, ca. 24 cm i diameter
Bønner til blindbagning

Fyld:

100 g mørk chokolade
125 g friske hindbær
125 g friske brombær
1 håndfuld rød skovsyre
Hviletid, mørdej: 30 minutter
 
 

Opskrift - sådan laver du hindbærtærte med mørdej og chokolade

 
Skær smørret i tern, og lad det stå i 10 minutter, så det bliver blødt. Bland mel, flormelis og salt i en skål. Tilsæt smørtern, og smuldr det hele sammen, til det får konsistens som brødkrummer. Pisk ægget sammen i en kop, og tilsæt det lidt ad gangen i melet (det er ikke sikkert, at det hele skal bruges), imens du ælter med hænderne, til dejen netop hænger sammen. Form dejen til en flad kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter. 
Tænd ovnen på 200°. Rul forsigtigt dejen ud i 2½ mm’s tykkelse på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med mørdejen, og tryk den forsigtigt på plads mod tærteformens kanter. Kør en kagerulle over formens kant, så overskydende dej trimmes af, og mørdejen får en pæn kant. Prik bunden af mørdejen med en gaffel. Læg bagepapir over mørdejsbunden, og fyld bønner heri. Blindbag mørdejsbunden i 8 minutter i ovnen. Fjern herefter bagepapir og bønner, og bag tærtebunden i yderligere 3-5 minutter, til den er let gylden og sprød. Lad den køle af, før du tager den ud af formen.
 
Fyld: Smelt chokoladen over vandbad, og pensl den på mørdejen. Skyl bærrene, og fordel dem ovenpå. Pynt med skovsyre.
 
Læs mere om: