Desserter

Heavy chokobidder med vaniljecreme

af Camilla Zarah Lawes Foto. Columbus Leth 4. marts 2010
Skønne chokobidder serveret med en dejlig kold vaniljecreme er et sikkert hit efter måltidet

130 g smeltet smør200 g farin3 æg100 g fintblendede valnødder100 g smeltet mørk chokolade, 70-85 % kakao100 g hvedemel40 g god kakao½ tsk. bagepulver1 tsk. vaniljesukkerPYNT:9 flotte hele valnødder50 g smuttede mandlerVANILJECREME:1 bæger økologisk cremefraiche 38 %1-2 spsk. fint rørsukkerkorne af ½ stang god vanilje1-2 spsk. citronsaftRør smør og farin sammen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og rør godt ind imellem hvert æg. Rør valnødderne i dejen sammen med den smeltede chokolade. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker sammen; sigt det i dejen, og vend forsigtigt rundt.Hæld dejen i en ca. 15 x 20 cm stor bradepande beklædt med bagepapir. Skær mandlerne let på skrå, drys med dem på kagen, fordel valnødderne over, og bag kagen i en 170° forvarmet ovn i 20-25 minutter.Lad kagen køle af, og del den i 16 små firkanter. Rør ingredienserne til vaniljecremen sammen, og servér den kold til kagen.