Frugttærter med citroncreme
Desserter

Frugttærter med citroncreme

7. august 2015Opdateret 15. april
af Madredaktionen
Både tærtebunde og citroncreme kan tilberedes dagen i forvejen, så du hurtigt kan anrette de små frugttærter til dine gæster.

TÆRTEBUNDE

  • korn af ½ vaniljestang
  • 100 g flormelis
  • 300 g hvedemel
  • 150 g blødt smør
  • 1 æg
  • 8-12 små tærte- eller linseforme

CITRONCREME

  • 40 g smør
  • 2 æg, evt. pasteuriserede
  • 75 g sukker
  • saft og skal af 1 usprøjtet citron

PYNT

  • 250 g blandede friske bær, f.eks. brombær, blåbær og hindbær
  • 20 g flormelis

Fremgangsmåde

  1. Bland vaniljekorn med lidt flormelis.
  2. Rør vaniljekorn, flormelis, mel og smør sammen med en grydeske eller i en foodprocessor.
  3. Tilsæt æg, og rør det hele godt sammen.
  4. Stil dejen i køleskabet i 30 minutter.
  5. Rul den kolde mørdej ud med en kagerulle på et meldrysset bord i ca. 4 mm’s tykkelse.
  6. Udstik små cirkler med en udstikkerform eller et glas, der er ca. 1 cm større i diameter end dine tærteforme.
  7. Tryk dejcirklerne godt ned i formene, og fjern al overflødig dej.
  8. Bag bundene i ovnen ved 190° i ca. 5 minutter, til de er gyldne.

Citroncreme

  1. Smelt smørret ved svag varme i en gryde.
  2. Tilsæt æg, sukker, citronsaft og fintrevet citronskal.
  3. Skru op for varmen, og pisk godt, til cremen koger op.
  4. Tag gryden af blusset, og hæld cremen over i en skål.
  5. Pisk jævnligt, til cremen er helt afkølet.
  6. Fordel den afkølede citroncreme i tærtebundene.
  7. Pynt de små frugttærter med friske bær, og stil tærterne i køleskabet.
  8. Sigt flormelis over lige inden servering.
Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også