Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Frugttærter med citroncreme
7. august 2015
Opdateret 15. april
af Madredaktionen
Både tærtebunde og citroncreme kan tilberedes dagen i forvejen, så du hurtigt kan anrette de små frugttærter til dine gæster.
TÆRTEBUNDE
korn af ½ vaniljestang
100 g flormelis
300 g hvedemel
150 g blødt smør
1 æg
8-12 små tærte- eller linseforme
CITRONCREME
40 g smør
2 æg, evt. pasteuriserede
75 g sukker
saft og skal af 1 usprøjtet citron
PYNT
250 g blandede friske bær, f.eks. brombær, blåbær og hindbær
20 g flormelis
Fremgangsmåde
Bland vaniljekorn med lidt flormelis.
Rør vaniljekorn, flormelis, mel og smør sammen med en grydeske eller i en foodprocessor.
Tilsæt æg, og rør det hele godt sammen.
Stil dejen i køleskabet i 30 minutter.
Rul den kolde mørdej ud med en kagerulle på et meldrysset bord i ca. 4 mm’s tykkelse.
Udstik små cirkler med en udstikkerform eller et glas, der er ca. 1 cm større i diameter end dine tærteforme.
Tryk dejcirklerne godt ned i formene, og fjern al overflødig dej.
Bag bundene i ovnen ved 190° i ca. 5 minutter, til de er gyldne.
Citroncreme
Smelt smørret ved svag varme i en gryde.
Tilsæt æg, sukker, citronsaft og fintrevet citronskal.
Skru op for varmen, og pisk godt, til cremen koger op.
Tag gryden af blusset, og hæld cremen over i en skål.
Pisk jævnligt, til cremen er helt afkølet.
Fordel den afkølede citroncreme i tærtebundene.
Pynt de små frugttærter med friske bær, og stil tærterne i køleskabet.
Sigt flormelis over lige inden servering.
Se flere opskrifter på tærte her.
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også