Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Frugttærter med citroncreme
7. august 2015
(Opdateret 07.08.15)
Af:
af Madredaktionen
Både tærtebunde og citroncreme kan tilberedes dagen i forvejen, så du hurtigt kan anrette de små frugttærter til dine gæster.
TÆRTEBUNDE
korn af ½ vaniljestang
100 g flormelis
300 g hvedemel
150 g blødt smør
1 æg
8-12 små tærte- eller linseforme
CITRONCREME
40 g smør
2 æg, evt. pasteuriserede
75 g sukker
saft og skal af 1 usprøjtet citron
PYNT
250 g blandede friske bær, f.eks. brombær, blåbær og hindbær
20 g flormelis
Fremgangsmåde
Bland vaniljekorn med lidt flormelis.
Rør vaniljekorn, flormelis, mel og smør sammen med en grydeske eller i en foodprocessor.
Tilsæt æg, og rør det hele godt sammen.
Stil dejen i køleskabet i 30 minutter.
Rul den kolde mørdej ud med en kagerulle på et meldrysset bord i ca. 4 mm’s tykkelse.
Udstik små cirkler med en udstikkerform eller et glas, der er ca. 1 cm større i diameter end dine tærteforme.
Tryk dejcirklerne godt ned i formene, og fjern al overflødig dej.
Bag bundene i ovnen ved 190° i ca. 5 minutter, til de er gyldne.
Citroncreme
Smelt smørret ved svag varme i en gryde.
Tilsæt æg, sukker, citronsaft og fintrevet citronskal.
Skru op for varmen, og pisk godt, til cremen koger op.
Tag gryden af blusset, og hæld cremen over i en skål.
Pisk jævnligt, til cremen er helt afkølet.
Fordel den afkølede citroncreme i tærtebundene.
Pynt de små frugttærter med friske bær, og stil tærterne i køleskabet.
Sigt flormelis over lige inden servering.
Se flere opskrifter på tærte her.
Læs mere om:
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også