frugttærter
Desserter

Frugttærter med citroncreme

af Madredaktionen 7. august 2015
Både tærtebunde og citroncreme kan tilberedes dagen i forvejen, så du hurtigt kan anrette de små frugttærter til dine gæster.

Frugttærter med citroncreme 8-12 stk. små

  Tid: 30 minutter. Hviletid, dej: 30 minutter. Bagetid: 5 minutter.   DET SKAL DU BRUGE TIL FRUGTTÆRTER   TÆRTEBUNDE korn af ½ vaniljestang 100 g flormelis 300 g hvedemel 150 g blødt smør 1 æg 8-12 små tærte- eller linseforme   CITRONCREME 40 g smør 2 æg, evt. pasteuriserede 75 g sukker saft og skal af 1 usprøjtet citron   PYNT 250 g blandede friske bær, f.eks. brombær, blåbær og hindbær 20 g flormelis  

Opskrift - sådan laver du frugttærter med citroncreme

  1. Tærtebunde til frugttærter: Bland vaniljekorn med lidt flormelis. Rør vaniljekorn, flormelis, mel og smør sammen med en grydeske eller i en foodprocessor. Tilsæt æg, og rør det hele godt sammen. Stil dejen i køleskabet i 30 minutter. Rul den kolde mørdej ud med en kagerulle på et meldrysset bord i ca. 4 mm’s tykkelse. Udstik små cirkler med en udstikkerform eller et glas, der er ca. 1 cm større i diameter end dine tærteforme. Tryk dejcirklerne godt ned i formene, og fjern al overflødig dej. Bag bundene i ovnen ved 190° i ca. 5 minutter, til de er gyldne.   2. Citroncreme: Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Tilsæt æg, sukker, citronsaft og fintrevet citronskal. Skru op for varmen, og pisk godt, til cremen koger op. Tag gryden af blusset, og hæld cremen over i en skål. Pisk jævnligt, til cremen er helt afkølet. Fordel den afkølede citroncreme i tærtebundene.   3. Pynt de små frugttærter med friske bær, og stil tærterne i køleskabet. Sigt flormelis over lige inden servering.   En anden lækker variation af de små frugttærter kunne være disse små tærter med passionscreme og frysetørrede hindbær. Få opskriften her