Fransk svesketærte
Desserter

Fransk svesketærte

17. juli 2014Opdateret 15. april
af Camilla Zarah Lawes
Svesketærte: Tærtebunden bliver ekstra sprød og lækker, fordi der er meget finthakkede mandler i dejen. Det giver en god kontrast til de bløde svesker

MØRDEJ

  • 50 g mandler, smuttede
  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 40 g rørsukker
  • fintrevet skal af ½ usprøjtet citron
  • 180 g koldt smør
  • 1 ægaflang tærtebund med løs bund (10 x 30 cm) eller rund tærteform (Ø 22 cm)

SVESKEFYLD

  • 250 g store svesker uden sten
  • 30 g mandler, smuttede
  • 50 g rørsukkerkorn af ½ stang vanilje
  • 2 æg
  • 2 spsk. orangeblomstervand (kan købes i helsebutikker og hos arabiske købmænd)
  • 30 g smør 

DRYS

  • flormelis

Fremgangsmåde

  1. Hak mandlerne til meget fint mandelmel i en minihakker.
  2. Bland hvedemel, mandelmel, salt, sukker og citronskal. Skær smørret i terninger, og smuldr det i melblandingen.
  3. Saml hurtigt dejen med ægget – dejen skal æltes mindst muligt.
  4. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den koldt i 1 time.
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form.

Sveskefyld

  1. Fordel sveskerne på tærtebunden.
  2. Hak mandlerne til meget fint mandelmel i minihakkeren, og rør mandelmel sammen med sukker, vaniljekorn, æg, orangeblomstervand og smeltet smør.
  3. Hæld det over sveskerne.
  4. Bag tærten i en 200° varm ovn i 25 minutter.
  5. Server den franske sveskertærte lun, gerne med vaniljeis til.

TIP: Kan du ikke lige få fat i orangeblomstervand, kan du bruge en anden form for væde, f.eks. appelsinsaft eller bare vand.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også