Opskrift på hjemmelavede flødeboller
Desserter

Flødeboller med brændte mandler og appelsinskum

af Camilla Biesbjerg Markussen og Maja Ambeck Vase, 10. februar 2022
Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth
Disse fine flødeboller er ikke svære at lave og smager fortryllende. De brændte mandler kan du lave selv eller måske købe helt frisklavede på byens torv.
14 stk

BUNDE TIL FLØDEBOLLER

  • 20 g brændte mandler
  • 100 g marcipan

APPELSINSKUM TIL FLØDEBOLLER

  • 75 g rørsukker
  • 40 g glukosesirup
  • 30 g vand
  • korn af ½ vaniljestang
  • 50 g pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk. rørsukker
  • skal af 1 usprøjtet appelsin
  • 1 sukker- eller stegetermometer
  • 1 sprøjtepose med rund tylle, 1 cm i diameter

CHOKOLADEOVERTRÆK TIL FLØDEBOLLER

  • 50 g brændte mandler
  • 150 g mørk chokolade

Sådan laver du minflødeboller med brændte mandler & appelsinskum

  1. Bunde: Hak de brændte mandler groft, og ælt dem ind i marcipanen. Rul marcipanen ud i ½ cm’s tykkelse mellem 2 stykker bagepapir, og udstik små runde marcipanbunde med en kageudstikker.
  2. Appelsinskum: Bring rørsukker, glukosesirup, vand og vaniljekorn i kog i en lille gryde, og rør, til massen har en temperatur på 117° (brug et sukker- eller stegetermometer). Pisk æggehvider og 1 spsk. rørsukker næsten stift med en elpisker. Hæld sukkermassen i en tynd stråle over æggehviderne, samtidig med at du pisker, og pisk videre i ca. 8 minutter. Riv skallen af appelsinen fint, og vend den i skummet. Fyld skummet i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt det ud på bundene. Lad flødebollerne hvile ved stuetemperatur i ca. 1 time.
  3. Chokoladeovertræk: Hak de brændte mandler groft. Overtræk flødebollerne med smeltet mørk chokolade, og pynt med de hakkede mandler. Opbevar på køl.

TIP: Erstat evt. den revne appelsinskal i skummet med lakridspulver, frysetørret hindbærstøv eller stødt kanel.

Flere lækre opskrifter til den søde adventshygge