Fastelavns-boller med remonce og syltetøj
Desserter

Fastelavns-boller med remonce og syltetøj

3. marts 2011Opdateret 3. april
af Camilla Zarah Lawes
"Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have..." - Her får du en opskrift på nogle dejlige bløde og søde fastelavnsboller

12 stk. fastelavnsboller

  • 40 g gær
  • 1 dl lun økologisk sødmælk
  • ½ tsk. salt
  • 25 g rørsukker
  • 100 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 250-300 g hvedemel

FYLD

  • 125 g blødt smør
  • 80 g sukker
  • 1 stk. kardemomme
  • 30 g finthakkede pistacienødder

PYNT

  • 1 sammenpisket æg
  • 4 spsk. hindbærsyltetøj
  • 4 spsk. abrikossyltetøj
  • 30 g mandelflager

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gæren ned i den lune mælk, tilsæt salt og sukker, og rør godt.
  2. Bland smør og æg i dejen, tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og rør/ælt, til dejen helt glat.
  3. Lad dejen hæve et lunt sted i 15 minutter.


Tilbered fyldet imens

  1. Rør smørret med sukker og kardemomme, tilsæt pistacienødderne, og sæt det til side.
  2. Rul dejen ud til en plade på 30 x 30 cm på et meldrysset bord.
  3. Fordel fyldet på, og skær den ud i 12 firkanter.
  4. Fold hver firkant som en konvolut, og læg den på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad.
  5. Lad dem hæve i 30 minutter.
  6. Tryk med tommeltotten en fordybning midt i fastelavnsbollen, pensl med æg, kom syltetøj i fordybningen, og pynt med mandelflager.
  7. Bag fastelavnsbollerne i en 200° varm ovn i 10-15 minutter, til de er gyldne.

Få flere opskrifter og inspiration til fastelavn her.

Læs også