Dronningmandel-blondie
Mad

Dronningmandel-blondie

16. april 2020
Udgivet første gang 26. april 2019, af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Servér denne festlige og tøsede blondie, der lyser op med fintfarvede dronningmandler. Her får du opskriften på en helt fantastisk dronningmandel-blondie.
30 min
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 200 g smør
  • 200 g hvid chokolade
  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • 150 g marcipan
  • 200 g dronningmandler
  • 1 form på 20 x 30 cm

Dronningmandel-blondie

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Smelt smør og chokolade sammen i en gryde ved svag varme.
  3. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, til det er luftigt. Tilsæt mel, og pisk igen.
  4. Vend smeltet smør og chokolade i blandingen.
  5. Riv marcipan på den grove side af et rivejern, og rør det i dejen.
  6. Fordel dejen i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Hak dronningmandlerne groft, og drys dem over.
  7. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden på toppen.

Info: Blondie er den lyse udgave af en klassisk brownie, og er lavet med hvid chokolade i stedet for mørk chokolade. Længes du efter en original, men sjov brownie – prøv vores brownie med Dumle

Læs også