crumblecake
Mad

Crumblecake med vanilje og ananas

26. juli 2021
Af Camilla Zarah Lawes
Jeg synes, en crumblecake smager bedst lun eller varm, serveret med en stor skefuld kold cremefraiche eller flødeskum
4 personer
Tid i alt 45 min

Det skal du bruge

  • 1 lille ananas
  • 1 spsk. kanel
  • 2 spsk. rørsukker
  • 6 små ovnfaste skåle el. 1 fad på 20 cm
  • lidt smør til skålene

Crumble

  • 125 g koldt smør
  • 150 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 50 g finthakkede hasselnødder
  • 60 g finthakkede mandler

Tilbehør

  • kold cremefraiche eller flødeskum

Opskrift - Sådan laver du crumblecake med vanilje og ananas

  1. Skræl ananassen; skær kødet fri af stokken, og skær det i små terninger. Vend ananasstykkerne med kanel og sukker. Smør skåle eller fad med smør, og fordel frugten deri.
  2. Smuldr det kolde smør i melet, og bland sukker, hasselnødder og mandler i. Drys dejen over frugterne.
  3. Bag de små crumblecakes i en 200° varm ovn i 8 minutter eller den store crumblecake i en 200° varm ovn i 30 minutter, til dejen er gylden.
  4. Servér crumblecake lun eller varm med kold cremefraiche eller flødeskum.

Er du på udkig efter flere lækre opskrifter på crumble? Så finder du dem her:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også