Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Mad
Crumblecake med hindbær og æble
26. juli 2021
Crumblecake er en hurtig dessert, der altid gør lykke. Du kan samle kagen om morgenen, stille den på køl og bage den, lige før gæsterne kommer
30 min
6 personer
Tid i alt 45 min
Det skal du bruge
2 store røde æbler i små terninger (1 cm)
125 g frosne hindbær
2 spsk. rørsukker
Crumbledej
100 g hvedemel
100 g havregryn
50 g hakkede mandler
4 spsk. akaciehonning
100 g sukker
kornene fra 1 stang vanilje
100 g blødt smør
Tilbehør
6 små kokotter eller et stort tærtefad på 24 cm i diameter
Sådan laver du crumblecake med hindbær og æble
Bland æbleterningerne med de optøede hindbær.
Fordel frugten i et stort smurt tærtefad eller i 6 små kokotter, og drys med sukker. Stil til side.
Crumbledej:
Bland mel, havregryn, mandler, honning, sukker, vaniljekorn og smør sammen med fingrene til en smuldredej.
Fordel dejen over frugten.
Bag kagen i en 200° varm ovn i 30-40 minutter i en stor form og i 10 minutter, hvis dejen er i små forme. Overfladen skal blive sprød og gylden.
Servér den lune crumblecake.
Velbekomme!
Tip:
Du kan evt. servere den lune crumblecake med cremefraiche eller flødeskum til.
Læs også
Mad
10 desserter med jordbær
Inspiration til andre opskrifter
Læs også
Mad
Æbletrifli i glas
Læs også
Mad
Macarons med hindbær-creme
Læs også
Mad
Honningbagte figner med vaniljecrumble og mascarponecreme
crumblecake
æbler
crumble
hindbær
Andre lækre opskrifter
Mad
Mad
Burger med laksebøffer
Mad
Mad
Halloumi-burger med avocado og løg
Mad
Mad
Klassisk panforte
Mad
Mad
Jule-cheesecake med kirsebærgelé
Læs også