Crumblecake med hindbær og æble
Mad

Crumblecake med hindbær og æble

26. juli 2021
Crumblecake er en hurtig dessert, der altid gør lykke. Du kan samle kagen om morgenen, stille den på køl og bage den, lige før gæsterne kommer
30 min6 personer
Tid i alt 45 min

Det skal du bruge

  • 2 store røde æbler i små terninger (1 cm)
  • 125 g frosne hindbær
  • 2 spsk. rørsukker

Crumbledej

  • 100 g hvedemel
  • 100 g havregryn
  • 50 g hakkede mandler
  • 4 spsk. akaciehonning
  • 100 g sukker
  • kornene fra 1 stang vanilje
  • 100 g blødt smør

Tilbehør

  • 6 små kokotter eller et stort tærtefad på 24 cm i diameter

Sådan laver du crumblecake med hindbær og æble

  1. Bland æbleterningerne med de optøede hindbær.
  2. Fordel frugten i et stort smurt tærtefad eller i 6 små kokotter, og drys med sukker. Stil til side.
  3. Crumbledej: Bland mel, havregryn, mandler, honning, sukker, vaniljekorn og smør sammen med fingrene til en smuldredej.
  4. Fordel dejen over frugten.
  5. Bag kagen i en 200° varm ovn i 30-40 minutter i en stor form og i 10 minutter, hvis dejen er i små forme. Overfladen skal blive sprød og gylden.
  6. Servér den lune crumblecake.

Velbekomme!

Tip: Du kan evt. servere den lune crumblecake med cremefraiche eller flødeskum til.

Inspiration til andre opskrifter

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også