Desserter

Crumblecake med æble og hindbær

Crumblecake er en hurtig dessert, der altid gør lykke. Du kan samle kagen om morgenen, stille den på køl og bage den, lige før gæsterne kommer

crumblecake med æble og hindbær til 6 personer

INGREDIENSER
2 store røde æbler i små terninger (1 cm)
125 g frosne hindbær
2 spsk. rørsukker

CRUMBLEDEJ
100 g hvedemel
100 g havregryn
50 g hakkede mandler
4 spsk. akaciehonning
100 g sukker
kornene fra 1 stang vanilje
100 g blødt smør

ENDVIDERE
6 små kokotter eller et stort tærtefad på 24 cm i diameter

 

PRØV OGSÅ: Timm Vladimirs mormors rabarber-crumblecake

 

Opskrift - sådan laver du crumblecake med æble og hindbær

1. Bland æbleterningerne med de optøede hindbær. Fordel frugten i et stort smurt tærtefad eller i 6 små kokotter, og drys med sukker. Stil til side.

2. Bland mel, havregryn, mandler, honning, sukker, vaniljekorn og smør sammen med fingrene til en smuldredej, og fordel dejen over frugten.

3. Bag kagen i en 200° varm ovn i 30-40 minutter i en stor form og i 10 minutter, hvis dejen er i små forme. Overfladen skal blive sprød og gylden.

 

PRØV OGSÅ: Crumblecake med rabarber og hindbær

Læs mere om: