crumble
Desserter

Crumble med bær og hasselnødder

af Emma Martiny 28. marts 2022
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Syrlige ribs, søde hindbær og smagfulde brombær. Sammen med en sprød crumbledej udgør de friskplukkede bær en af sæsonens allerbedste kager. Her får du opskriften på crumble med bær og hasselnødder
40 min 8 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 150 g grovvalsede havregryn
  • 200 g hasselnødder
  • 100 g rørsukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g koldt smør
  • 1 æg 
  • 125 g brombær 
  • 125 g hindbær 
  • 125 g ribs 
  • 1 tærteform, 20-24 cm i diameter

TIL SERVERING

  • cremefraiche 18 % eller flødeskum

Opskrift - sådan laver du crumble med bær og hasselnødder 

 

Tænd ovnen på 175°, og beklæd tærteformen med bagepapir. Blend 100 g havregryn til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt 100 g hasselnødder, og blend, indtil de også bliver til helt fint mel. Tilsæt de resterende 100 g hasselnødder, og blend kort, så de hakkes groft. Hæld blandingen over i en skål, og tilsæt de resterende 50 g havregryn, rørsukker, vaniljepulver og bagepulver. Tilsæt smørret i små tern, og smuldr det ud i blandingen. Slå ægget ud i skålen, og rør det i dejen med en gaffel. Tryk 2/3 af dejen sammen i bunden af fadet, og gem sidste 1/3. Skyl bærrene, og fordel dem over bunden. Smuldr den sidste 1/3 af dejen over bærrene, og tryk det hele let sammen. Bag crumblekagen i ovnen i ca. 40 minutter, og servér med cremefraiche eller flødeskum.