crumble
Desserter

Crumble med bær og hasselnødder

Syrlige ribs, søde hindbær og smagfulde brombær. Sammen med en sprød crumbledej udgør de friskplukkede bær en af sæsonens allerbedste kager. Her får du opskriften på crumble med bær og hasselnødder

Crumble med bær og hasselnødder

Tid: 20 minutter. Ovntid: 40 minutter
Antal personer: 8
 
DET SKAL DU BRUGE
150 g grovvalsede havregryn
200 g hasselnødder
100 g rørsukker
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
100 g koldt smør
1 æg 
125 g brombær 
125 g hindbær 
125 g ribs 
1 tærteform, 20-24 cm i diameter
 
 
TIL SERVERING
cremefraiche 18 % eller flødeskum
 
PRØV OGSÅ: Timm Vlaidmir: Min mors rabarber-crumble
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 

Opskrift - sådan laver du crumble med bær og hasselnødder 

 
Tænd ovnen på 175°, og beklæd tærteformen med bagepapir. Blend 100 g havregryn til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt 100 g hasselnødder, og blend, indtil de også bliver til helt fint mel. Tilsæt de resterende 100 g hasselnødder, og blend kort, så de hakkes groft. Hæld blandingen over i en skål, og tilsæt de resterende 50 g havregryn, rørsukker, vaniljepulver og bagepulver. Tilsæt smørret i små tern, og smuldr det ud i blandingen. Slå ægget ud i skålen, og rør det i dejen med en gaffel. Tryk 2/3 af dejen sammen i bunden af fadet, og gem sidste 1/3. Skyl bærrene, og fordel dem over bunden. Smuldr den sidste 1/3 af dejen over bærrene, og tryk det hele let sammen. Bag crumblekagen i ovnen i ca. 40 minutter, og servér med cremefraiche eller flødeskum.