Crumble med bær og hasselnødder
Mad

Crumble med bær og hasselnødder

28. marts 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Syrlige ribs, søde hindbær og smagfulde brombær. Sammen med en sprød crumbledej udgør de friskplukkede bær en af sæsonens allerbedste kager
40 min8 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 150 g grovvalsede havregryn
  • 200 g hasselnødder
  • 100 g rørsukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g koldt smør
  • 1 æg
  • 125 g brombær
  • 125 g hindbær
  • 125 g ribs
  • 1 tærteform, 20-24 cm i diameter

Servering

  • cremefraiche 18 % eller flødeskum

Sådan laver du crumble med bær og hasselnødder

  1. Tænd ovnen på 175°, og beklæd tærteformen med bagepapir.
  2. Blend 100 g havregryn til helt fint mel i en foodprocessor.
  3. Tilsæt 100 g hasselnødder, og blend, indtil de også bliver til helt fint mel.
  4. Tilsæt de resterende 100 g hasselnødder, og blend kort, så de hakkes groft.
  5. Hæld blandingen over i en skål, og tilsæt de resterende 50 g havregryn, rørsukker, vaniljepulver og bagepulver.
  6. Tilsæt smørret i små tern, og smuldr det ud i blandingen.
  7. Slå ægget ud i skålen, og rør det i dejen med en gaffel.
  8. Tryk 2/3 af dejen sammen i bunden af fadet, og gem sidste 1/3.
  9. Skyl bærrene, og fordel dem over bunden.
  10. Smuldr den sidste 1/3 af dejen over bærrene, og tryk det hele let sammen.
  11. Bag crumblekagen i ovnen i ca. 40 minutter, og servér med cremefraiche eller flødeskum.

Inspiration til andre crumbles

Læs også