Desserter

Cremet bærsorbet

18. april 2011
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Franskmænd er gode til sorbet. Og for at gøre den endnu mere lækker – og god for fordøjelsen – hælder de ofte lidt frugtbrændevin over ved serveringen.

Is på fransk: Sød og cremet bærsorbetTID: 20 MIN. + NEDKØLING OG FRYSNING

Franskmænd er gode til sorbet. Og for at gøre den endnu mere lækker - og god for fordøjelsen - hælder de ofte lidt frugtbrændevin over ved serveringen. Den bliver bedst på ismaskine, men bruger du »skrabemetoden«, får du en vandis, en slags granité, som også smager fint.

Is fra hele verden...

USA:Chokoladeis med cookies

Italien:Kaffeis medchokolade og nødder

Sydamerika:Citron-snemand medtequila

Spanien:Flødeis mednougatknas

Frankrig:Bærsorbet medfrugtbrændevin

Det skal du bruge:1¼ dl vand100 g sukker250 g frosne blandede bær1 dl vand1½-2 past. æggehvider

Desuden:

Evt. frugtbrændevinSådan gør du:

Varm langsomt vand og sukker op i en gryde. Lad det koge et par min. Tag det af varmen og afkøl.Kog bær og 1 dl vand op og lad det simre et par min., inden det presses gennem en sigte. Kassér kernerne og afkøl saften.Bland sukkerlage og bærsaft, hæld det i en ismaskine og kør.Pisk æggehviderne stive og kom dem i ismaskinen, der skal køre, til isen er frosset. Har du ingen ismaskine, skal du røre i sorbeten hver halve time.

Servér evt. isen med en sjat frugtbrændevin.TAG TID PÅ ISEN MED EN FLOT RETRO-TIMER, OG SERVER ISEN I DISSE FINE SKÅLE FRA SOENDAGSHOPPEN

Dobbelt timer fra Bengt Ek Design- flot retro-timer i klassisk 50'er design. Porcelænsskåle fra Bloomingville- flot mønstrede med farvet kant