Cremet bærsorbet
Desserter

Cremet bærsorbet

18. april 2011Opdateret 3. april
af Louise Dandanell Ørsted
Franskmænd er gode til sorbet. Og for at gøre den endnu mere lækker – og god for fordøjelsen – hælder de ofte lidt frugtbrændevin over ved serveringen.

Det skal du bruge

  • 1¼ dl vand
  • 100 g sukker
  • 250 g frosne blandede bær
  • 1 dl vand
  • 1½-2 past. æggehvider

Desuden

  • Evt. frugtbrændevin

Fremgangsmåde

  1. Varm langsomt vand og sukker op i en gryde. Lad det koge et par min. Tag det af varmen og afkøl.
  2. Kog bær og 1 dl vand op og lad det simre et par min., inden det presses gennem en sigte. Kassér kernerne og afkøl saften.
  3. Bland sukkerlage og bærsaft, hæld det i en ismaskine og kør.
  4. Pisk æggehviderne stive og kom dem i ismaskinen, der skal køre, til isen er frosset. Har du ingen ismaskine, skal du røre i sorbeten hver halve time.
  5. Servér evt. isen med en sjat frugtbrændevin.

Få flere opskrifter på is her.

Læs også