Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Cremet æbletærte med marcipan
30. august 2012
(Opdateret 30.08.12)
Af:
af Louise Dandanell Ørsted
Æbletærten er en klassiker, og her får du den i en cremet version med marcipan.
Det skal du bruge
100 g smør
200 g hvedemel
75 g sukker
1 tsk salt
1 lille æg
600 g æbler
2 spsk sukker
150 g marcipan
1½ dl ribs- eller æblegelé efter valg
Flødeskum eller creme fraiche
Fremgangsmåde
Hæld smør, mel, sukker og salt i en foodprocessor og kør det til en grynet masse.
Tilsæt æg og kør, til dejen har samlet sig.
Lad dejen hvile 20 min. i køleskab.
Tænd ovnen på 175 grader.
Rul dejen ud eller pres den ned i et smurt tærtefad.
Prik huller i dejen med en gaffel, dæk med stanniol og bagekugler eller tørrede bønner og forbag bunden i ca. 18 min.
Vask æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.
Skær dem i tynde både og vend dem med sukker.
Riv og fordel marcipanen i den forbagte tærtebund. Arrangér æblebåde ovenpå og bag tærten i ca. 30 min.
Varm geleen op, så den bliver lind, og fordel over tærten, der serveres med flødeskum eller creme fraiche.
Se flere opskrifter på tærte her.
Læs mere om:
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også