Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Cremet æbletærte med marcipan
30. august 2012
Opdateret 15. april
af Louise Dandanell Ørsted
Æbletærten er en klassiker, og her får du den i en cremet version med marcipan.
Det skal du bruge
100 g smør
200 g hvedemel
75 g sukker
1 tsk salt
1 lille æg
600 g æbler
2 spsk sukker
150 g marcipan
1½ dl ribs- eller æblegelé efter valg
Flødeskum eller creme fraiche
Fremgangsmåde
Hæld smør, mel, sukker og salt i en foodprocessor og kør det til en grynet masse.
Tilsæt æg og kør, til dejen har samlet sig.
Lad dejen hvile 20 min. i køleskab.
Tænd ovnen på 175 grader.
Rul dejen ud eller pres den ned i et smurt tærtefad.
Prik huller i dejen med en gaffel, dæk med stanniol og bagekugler eller tørrede bønner og forbag bunden i ca. 18 min.
Vask æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset.
Skær dem i tynde både og vend dem med sukker.
Riv og fordel marcipanen i den forbagte tærtebund. Arrangér æblebåde ovenpå og bag tærten i ca. 30 min.
Varm geleen op, så den bliver lind, og fordel over tærten, der serveres med flødeskum eller creme fraiche.
Se flere opskrifter på tærte her.
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også