æbletærte med marcipan
Desserter

Cremet æbletærte med marcipan

30. august 2012
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Æbletærten er en klassiker, og her får du den i en cremet version med marcipan.

 

Æbletærte med marcipan (Tid: 1½ time)

Ingredienser100 g smør200 g hvedemel75 g sukker1 tsk salt1 lille æg600 g æbler2 spsk sukker150 g marcipan1½ dl ribs- eller æblegelé efter valgFlødeskum eller creme fraiche 

LÆS OGSÅ: Camilla Plums æbletærte med låg

Fremgangsmåde:

Hæld smør, mel, sukker og salt i en foodprocessor og kør det til en grynet masse. Tilsæt æg og kør, til dejen har samlet sig. Lad dejen hvile 20 min. i køleskab.

Tænd ovnen på 175 grader.

Rul dejen ud eller pres den ned i et smurt tærtefad. Prik huller i dejen med en gaffel, dæk med stanniol og bagekugler eller tørrede bønner og forbag bunden i ca. 18 min.

Vask æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær dem i tynde både og vend dem med sukker.

Riv og fordel marcipanen i den forbagte tærtebund. Arrangér æblebåde ovenpå og bag tærten i ca. 30 min.

Varm geleen op, så den bliver lind, og fordel over tærten, der serveres med flødeskum eller creme fraiche.

LÆS OGSÅ: Æbletærte med skyrcreme