Desserter

Creme brulé-tærte med lakrids og hindbær

En sprød tærtebund, et lag blød creme brulé og et knasende sprødt sukkerlag indfrier alle dine dessertdrømme. Her får du opskriften på creme brulé-tærte med lakrids og hindbær

Tilberedelsestid: 1 t og 20 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 8

DET SKAL DU BRUGE

100 g blødt smør
60 g flormelis
1 knsp. salt
1 æg
25 g mandelmel
175 g hvedemel
1 metal-tærteform med løs bund, 22 cm i diameter

LAKRIDS-MANDEL-MASSE

100 g blødt smør
100 g rørsukker
1 tsk. groft lakridspulver
1 æg
100 g mandelmel
100 g hindbær

CREME BRULÉ

3 æggeblommer
40 g rørsukker
korn af ½ vaniljestang
1½ dl piskefløde
1 lille gasbrænder

TIL SERVERING

3 spsk. sukker
125 g friske hindbær

Opskrift - sådan laver du creme brulé-tærte med lakrids og hindbær

Tid: 1 time. Hviletid, mørdej: I alt 1½ time. Bagetid: 1 time og 20 minutter. Afkøling: Natten over

1. Rør smør sammen med flormelis og salt. Rør ægget i. Tilsæt mandel- og hvedemel, og saml dejen hurtigt. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½ time.

2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form. Skær overskydende dej fra. Sæt tærteformen i fryseren i mindst 1 time.
 
3. LAKRIDS-MANDEL-MASSE: Tænd ovnen på 170°. Pisk smør, rørsukker, lakridspulver, æg og mandelmel sammen i en skål med en elpisker. Vend hindbær i, og fordel massen oven på den kolde tærtebund. Bag tærten i ovnen i 30 minutter. Afkøl.
 
4. CREME BRULÉ: Skru ovnen ned på 110°. Pisk æggeblommer, rørsukker og vaniljekorn tykt med en elpisker. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde i æggemassen, lidt ad gangen, under konstant piskning, til massen samler sig. Hæld cremen over den bagte tærte, og bag den i ovnen i 45-50 minutter, til cremen har sat sig. Sæt tærten på køl til næste dag.
 
5. SERVERING: Drys den kolde tærte med et tyndt og jævnt lag sukker, og karamellisér overfladen med en lille gasbrænder. Servér med hindbær.
 
 
Læs mere om: