creme brulé
Desserter

Creme brulé-tærte med lakrids og hindbær

af Camilla Biesbjerg Markussen 1. april 2018
Foto: Betina Hastoft
En sprød tærtebund, et lag blød creme brulé og et knasende sprødt sukkerlag indfrier alle dine dessertdrømme. Her får du opskriften på creme brulé-tærte med lakrids og hindbær
1 t og 20 min 8 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g blødt smør
  • 60 g flormelis
  • 1 knsp. salt
  • 1 æg
  • 25 g mandelmel
  • 175 g hvedemel
  • 1 metal-tærteform med løs bund, 22 cm i diameter

LAKRIDS-MANDEL-MASSE

  • 100 g blødt smør
  • 100 g rørsukker
  • 1 tsk. groft lakridspulver
  • 1 æg
  • 100 g mandelmel
  • 100 g hindbær

CREME BRULÉ

  • 3 æggeblommer
  • 40 g rørsukker
  • korn af ½ vaniljestang
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 lille gasbrænder

TIL SERVERING

  • 3 spsk. sukker
  • 125 g friske hindbær

Opskrift - sådan laver du creme brulé-tærte med lakrids og hindbær

Tid: 1 time. Hviletid, mørdej: I alt 1½ time. Bagetid: 1 time og 20 minutter. Afkøling: Natten over

1. Rør smør sammen med flormelis og salt. Rør ægget i. Tilsæt mandel- og hvedemel, og saml dejen hurtigt. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½ time.

2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form. Skær overskydende dej fra. Sæt tærteformen i fryseren i mindst 1 time.   3. LAKRIDS-MANDEL-MASSE: Tænd ovnen på 170°. Pisk smør, rørsukker, lakridspulver, æg og mandelmel sammen i en skål med en elpisker. Vend hindbær i, og fordel massen oven på den kolde tærtebund. Bag tærten i ovnen i 30 minutter. Afkøl.   4. CREME BRULÉ: Skru ovnen ned på 110°. Pisk æggeblommer, rørsukker og vaniljekorn tykt med en elpisker. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde i æggemassen, lidt ad gangen, under konstant piskning, til massen samler sig. Hæld cremen over den bagte tærte, og bag den i ovnen i 45-50 minutter, til cremen har sat sig. Sæt tærten på køl til næste dag.   5. SERVERING: Drys den kolde tærte med et tyndt og jævnt lag sukker, og karamellisér overfladen med en lille gasbrænder. Servér med hindbær.   PRØV OGSÅ: En skøn og klassisk creme brulé