Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Citronsorbet
18. juni 2015
Opdateret 3. april
af Louise Dandanell Ørsted
En iskold dessert serveret på smukkeste vis - i citronskaller
Ingredienser
200 g sukker
2 dl vand
1½ dl citronsaft – ca. 2 citroner
1 æggehvide
Lidt revet skal af økocitron til pynt
Fremgangsmåde:
Varm sukker og vand op i en lille gryde, til sukkeret smelter. Afkøl sukkerlagen helt.
Halver citronerne og pres dem. Vær omhyggelig med skallerne, hvis du vil servere sorbeterne i dem
Pisk æggehviden stiv
Bland citronsaft og sukkerlage sammen og hæld det i en ismaskine sammen med æggehviden. Kør, til isen er frossen
Fordel iscremen i de halverede citronskaller og resten i en fryseegnet beholder.
Frys dem, til de skal serveres – evt. pyntet med lidt revet citronskal.
Få flere opskrifter på is her.
Opskrifter på is
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også