

Citronfromage med sprøde tuiles
CITRONFROMAGE
- 4 blade husblas
- 3 pasteuriserede æg
- 100 g sukker
- 1 tsk. fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
- ½ dl friskpresset citronsaft
- 2½ dl piskefløde
TUILES
- 40 g smør
- 40 g hvedemel
- 40 g flormelis
- 2 æggehvider
Citronfromage: Læg husblas i blød i en skål med rigeligt koldt vand i 10 minutter. Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse med en elpisker i nogle minutter. Jo mere du pisker, jo mere luftig bliver fromagen. Tag husblassen op af vandet sammen med det vand, der hænger ved, og læg den i en varmefast skål. Sæt skålen i en lille gryde med kogende vand i bunden, og lad husblassen smelte. Rør citronskal og citronsaft i den smeltede husblas, så den afkøles og bliver lunken (lillefingervarm). Hæld husblas-citron-blandingen i æggemassen i en tynd stråle, mens du pisker konstant i æggemassen med elpiskeren. Pisk fløden til skum (gem lidt til pynt), og vend det forsigtigt i den let stivnede æggemasse med en dejskraber. Fordel citronfromage i 4 portionsskåle, dæk dem med husholdningsfilm, og sæt dem i køleskabet i mindst 2 timer eller gerne natten over.
Tuiles: Tænd ovnen på 185°. Smelt smørret, og pisk det sammen med mel, flormelis og æggehvider. Læg 1 spsk. dej ad gangen i klatter på en bageplade med bagepapir, og smør hver dejklat ud i et fladt, langt stykke på ca. 10 cm. Bag kagerne i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanterne. Lad dem køle af på en bagerist. Anret citronfromage med en skefuld flødeskum og sprøde tuiles.
Opskriften på den lækre citronfromage er en del af en komplet påskemiddag – få resten af opskrifterne her
Vagtelæg med radiser og purløgsolie - Få opskriften her
Kammuslinger med asparges og jordskokker i æblemarinade- Få opskriften her
Lammekølle med karljohankartofler og spinatsalat med bacon - Få opskriften her