Desserter

Citronfromage med sprøde tuiles

af Carsten Kyster 1. april 2015
Foto: Columbus Leth
Citronfromage er en klassiker, som aldrig går af mode. Lav den gerne dagen i forvejen, og sæt den i køleskabet. Så behøver du kun lige at anrette den med flødeskum og tuiles, når den skal serveres.

Citronfromage med sprøde tuiles til 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

CITRONFROMAGE 4 blade husblas 3 pasteuriserede æg 100 g sukker 1 tsk. fintrevet skal af 1 usprøjtet citron ½ dl friskpresset citronsaft 2½ dl piskefløde   TUILES 40 g smør 40 g hvedemel 40 g flormelis 2 æggehvider  

Opskrift - sådan laver du citronfromage med sprøde tuiles 

  Citronfromage: Læg husblas i blød i en skål med rigeligt koldt vand i 10 minutter. Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse med en elpisker i nogle minutter. Jo mere du pisker, jo mere luftig bliver fromagen. Tag husblassen op af vandet sammen med det vand, der hænger ved, og læg den i en varmefast skål. Sæt skålen i en lille gryde med kogende vand i bunden, og lad husblassen smelte. Rør citronskal og citronsaft i den smeltede husblas, så den afkøles og bliver lunken (lillefingervarm). Hæld husblas-citron-blandingen i æggemassen i en tynd stråle, mens du pisker konstant i æggemassen med elpiskeren. Pisk fløden til skum (gem lidt til pynt), og vend det forsigtigt i den let stivnede æggemasse med en dejskraber. Fordel citronfromage i 4 portionsskåle, dæk dem med husholdningsfilm, og sæt dem i køleskabet i mindst 2 timer eller gerne natten over.   Tuiles: Tænd ovnen på 185°. Smelt smørret, og pisk det sammen med mel, flormelis og æggehvider. Læg 1 spsk. dej ad gangen i klatter på en bageplade med bagepapir, og smør hver dejklat ud i et fladt, langt stykke på ca. 10 cm. Bag kagerne i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanterne. Lad dem køle af på en bagerist. Anret citronfromage med en skefuld flødeskum og sprøde tuiles.  

Opskriften på den lækre citronfromage er en del af en komplet påskemiddag – få resten af opskrifterne her

Cava med limoncello - Få opskriften her

Vagtelæg med radiser og purløgsolie - Få opskriften her

Kammuslinger med asparges og jordskokker i æblemarinade- Få opskriften her

Lammekølle med karljohankartofler og spinatsalat med bacon - Få opskriften her