citronfromage
Desserter

Citronfromage med hvid chokolade og hindbær

af Timm Vladimir 5. marts 2018
Foto: Columbus Leth
Den dér boblende fornemmelse, når man tager en bid, er det allerbedste ved citronfromage. Her får du opskriften på citronfromage med hvid chokolade og hindbær

Citronfromage med hvid chokolade og hindbær

Tid: 20 minutter. Hviletid: 3 timer Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 4 blade husblas 4 hele æg skal og saft af 2 usprøjtede citroner 120 g sukker 2½ dl piskefløde 1 knsp. salt  
  PYNT 1½ dl piskefløde  75 g hindbær 25 g hvid chokolade skal af ½ usprøjtet citron citronmelisse  
  PRØV OGSÅ: Citronfromage med sprøde tuiles  

Opskrift - sådan laver du citronfromage med hvid chokolade og hindbær

  1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne luftige med fintrevet citronskal og sukker, til sukkeret er opløst. Klem vandet af husblassen, og varm husblassen op i en gryde sammen med saften af citronerne, til husblassen er smeltet. Hæld citron-husblas-blandingen i de luftige æggeblommer under piskning. Pisk fløden til skum, og vend den sammen med fromagecremen. Pisk æggehviderne stive sammen med salt, og vend dem i fromagecremen til sidst. Hæld citronfromagen i en pæn skål, og lad den sætte sig på køl i ca. 3 timer.   2. PYNT: Pisk fløden til skum, og pynt fromagen med flødeskum. Halvér hindbærrene, og fordel dem oven på fromagen sammen med høvlet hvid chokolade, revet citronskal og citronmelisse.