Desserter

Citronfromage de luxe

af Timm Vladimir 26. maj 2015
Foto: Columbus Leth
Citronfromagen får uventet besøg af en delikat lakridsparfait og sprødt knas. Hjemme hos mig er de nye venner kommet for at blive.

Citronfromage de luxe til 4 personer

Tid: 45 minutter. Ovntid: 15 minutter. Trækketid, fromage: 1 time. Frysetid, parfait: 2½ time. Afkølingstid, knas: 30 minutter.    DET SKAL DU BRUGE   CITRONFROMAGE 3 blade husblas 4 æggeblommer, gerne pasteuriserede 50 g sukker saft og skal af 1 usprøjtet citron 3 dl piskefløde   LAKRIDSPARFAIT 2 æggeblommer, gerne pasteuriserede 30 g rørsukker 4 dl piskefløde 1 spsk. lakridssirup, f.eks. fra Johan Bülow   KNAS 1 spsk. sukker 1 knsp. salt 75 g hvedemel 50 g smør   TIL SERVERING evt. rød skovsyre  

Opskrift - sådan laver du citronfromage de luxe

  1. Citronfromage: Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt i en skål. Tilsæt fintrevet citronskal og citronsaft. Pisk fløden til let skum i en anden skål. Kram husblassen fri for vand, og smelt den i en kasserolle ved svag varme. Pisk husblassen i æggesnapsen, og vend flødeskum i. Hæld fromagen på glas eller i en skål, og sæt på køl i mindst 1 time.   2. Lakridsparfait: Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt i en skål. Pisk fløden let i en anden skål. Den skal bare lige trække spor. Vend æggesnaps og pisket fløde sammen med lakridssirup, og hæld blandingen i en fryseegnet beholder. Stil den i fryseren i mindst 2½ time. Tag parfaiten ud af fryseren ca. 20 minutter før servering.   3. Knas: Bland sukker, salt og mel, og smuldr smørret i blandingen. Saml det let til en ensartet dej. Sæt dejen på køl i 30 minutter. Forvarm ovnen til 180°. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir i 1 cm’s tykkelse. Fjern det øverste stykke bagepapir, og læg dejen på det andet stykke bagepapir på en bageplade. Bag dejen i ovnen i 12-15 minutter, til overfladen er brun. Afkøl den bagte dej, og bræk den i små stykker.   4. Servér en kugle lakridsparfait sammen med hver portion citronfromage, og drys med masser af knas. Pynt evt. med skovsyre.   PRØV OGSÅ: Tærte med hvid chokolade og citron