Desserter

Citronfromage

af Susanne Palmqvist 30. april 2012
Foto: Anders Schønnemann
Citronfromagen er ren old-scool, men virkelig værd at kaste sig over. Du skal ikke være nervøs for husblad, men huske, at det er stivelse, der opblødes og ”transformeres” ned i fromagen igen, så den får en lækker konsistens. Den må hverken være for varm eller for kold – men keep cool, det er ikke så svært

Citronfromage til 4-6 personer

INGREDIENSER4 æggeblommer (2 bægre pasteuriserede)85 g hvidt sukkersaft og revet skal af 1½-2 økocitroner (ca. 1 dl saft)1½ æggehvide (1 bæger pasteuriserede)2½ dl piskefløde3 blade husblas

PYNT1 dl piskefløde, citronmelisseblade, friske bær

Opskrift - sådan laver du citronfromage

Pisk æggeblommerne med sukker, til det er helt lyst og skummende. Riv citronskallen i. Pres saften, og si den. Pisk æggehviderne helt stive. Pisk fløden til ikke alt for stift skum. Dæk husblassen med koldt vand i en skål i 10 minutter. Tag den op, og knug vandet af. Smelt den helt i en lille skål over en gryde med kogende vand. Rør citronsaften i, og mærk nu, om temperaturen er lillefingervarm. Blandingen må ikke være for varm, men heller ikke for kold. Rør den i æggeblommerne i en tynd stråle. Rør hele tiden, til det begynder at tykne. Vend først halvdelen af fløden i, så den er blandet godt. Vend resten i sammen med æggehviderne, lidt ad gangen. Brug en dejskraber, og fold massen med lette tag. Kom fromagen i smukke glas eller en skål, og stil den på køl i mindst 1 time. Pynt med flødeskum, lidt friske bær og grønne blade.

Syltede abrikoser med is og små kager