Desserter

Citron-trifli med kiks og marengs

En hjemmelavet citroncreme er en god start på ethvert desserteventyr. I selskab med sprøde kiks, syrlig vaniljeskyr og fluffy marengsmasse får middagen en lykkelig slutning. Her får du opskriften på citron-trifli med kiks og marengs

Tid i alt: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

3 usprøjtede citroner
200 g sukker
2 æg
2 æggeblommer
75 g smør

KIKSEKRUMMER

75 g hasselnødder
150 g havrekiks
75 g smør
¼ tsk. groft salt

VANILJESKYR

200 g skyr
1 tsk. vaniljesukker

MARENGSMASSE

1½ æggehvide
75 g sukker
1 sprøjtepose med stjernetylle
1 lille gasbrænder

Opskrift - sådan laver du citron-trifli med kiks og marengs

1. Riv skallen fint, og pres saften af citronerne. Bland 2 spsk. citronskal, 1 dl citronsaft, sukker, æg og æggeblommer i en gryde, og tilsæt smør skåret i små tern. Varm forsigtigt blandingen op til lige under kogepunktet. Rør konstant i gryden med et piskeris, til det har konsistens som en tyk creme – den må absolut ikke koge! Tag gryden af varmen, og hæld citroncremen gennem en finmasket si og over i en skål, så den bliver jævn og glat. Hæld citroncremen i et rent, skoldet glas med låg. Cremen tykner endnu mere, når den er afkølet. Lad cremen blive helt kold i køleskabet.
 
2. KIKSEKRUMMER: Tænd ovnen på 180°. Fordel hasselnødderne i et lille ovnfad, og rist dem gyldne i ovnen i 10 minutter. Nulr de løse brune hinder af, og hak nødderne groft. Læg kiksene i en frysepose, og knus dem til grove krummer ved hjælp af en kagerulle. Smelt smørret i en kasserolle. Rør kiks, smør, salt og hasselnødder sammen i en skål.
 
3. VANILJESKYR: Rør skyr og vaniljesukker sammen i en skål.
 
4. MARENGSMASSE: Pisk hviderne stive med en elpisker. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under piskning, så du får en fast marengsmasse.
 
5. Anret kiksekrummer, citroncreme og vaniljeskyr lagvis i 4 portionsglas. Fyld sprøjteposen med marengsmassen, og sprøjt en fin marengstop ud på toppen af hver trifli. Brænd forsigtigt marengsen gylden med en lille gasbrænder. Servér straks.
 
 
Læs mere om: