Chokoladetærte med marengs

16. januar 2014
af Louise Dandanelle Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Man tager en rulle tærtedej... og trylle, trylle, trylle... så står du med den lækreste chokoladetærte med marengs! Få opskriften her

Nogle gange må det godt bare være nemt. Derfor er denne chokoladetærte lavet med færdig tærtedej. Så slipper du for at stå og mase med en besværlig tærtedej, som ovenikøbet skal på køl, og du må stå og vente i al din utålmodighed på, at du kan bage den chokoladetærte, du sådan har glædet dig til.

Så det her er altså en virkelig nem chokoladetærte.

Chokoladetærte med marengs

4 pers.

Det skal du bruge
1 rulle tærtedej
150 g chokolade
50 g smør
4 æg, delt i blomme og hvide
75 g + 150 g sukker
2 tsk maizena

Har du lyst til endnu mere chokoladetærte? Her er en skøn opskrift på søde chokotarteletter

Sådan laver du chokoladetærte med marengs
Tænd ovnen på 180 grader. Rul tærtedejen ud og læg den i en tærteform, diam. ca. 20 cm, eller stik den ud i fire dele og læg dejen i forme. Forbag tærtedejen i 12 min.

Smelt chokoladen sammen med smør i en lille gryde. Pisk æggeblommer og 75 g sukker sammen og bland det i chokoladen. Rør maizena i og hæld blandingen i tærteformene.

Pisk hvider og 150 g sukker sammen til marengs, fordel den over chokoladen, og bag din chokoladetærte i ca. 20 min. Er der marengs tilovers, så sæt det i toppe på en bageplade og bag dem i ca. 40 min. ved 150 grader.

Chokoladetærte med hjemmelavet rabarbersorbet til. Det lyder da næsten uforskammet godt! Få opskriften på rabarbersorbet her

Lyst til mere chokoladekage? Klik dig igennem galleriet herunder med 25 fristende opskrifter med chokolade