Chokoladetærte med hasselnødder og drømmekagetop
Desserter

Chokoladetærte med hasselnødder og drømmekagetop

17. marts 2016(Opdateret 17.03.16)
Af: af Camilla Biesbjerg Markussen
Drømmekagen fra Brovst møder en luksuriøs chokoladetærte med hasselnødder, og sød musik opstår! Her får du opskriften på chokoladetærte med hasselnødder og drømmekagetop

HASSELNØDDEBUND

  • 100 g blødt smør
  • 40 g flormelis
  • ¼ tsk. salt
  • 1 æggeblomme
  • 50 g hasselnødder
  • 150 g hvedemel
  • 1 tærteform med løs bund, 24 cm i diameter

CHOKOLADEFYLD

  • 175 g mørk chokolade 70 %
  • 70 g smør
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 4 spsk. sukker
  • 40 g hasselnødder
  • ½ tsk. salt

DRØMMEKAGETOP

  • 100 g smør
  • 175 g kokosmel
  • 200 g brun farin
  • ½ dl mælk

Fremgangsmåde

Hasselnøddebund

  1. Rør smør, flormelis og salt sammen.
  2. Rør æggeblommen i.
  3. Blend hasselnødderne til fint mel i en minihakker.
  4. Rør hasselnøddemel og hvedemel i dejen, og saml dejen hurtigt med hænderne.
  5. Tryk den ud i den smurte tærteform, og prik dejen med en gaffel.
  6. Frys den i 1 time. Varm ovnen op til 180°, og sæt den frosne tærtebund direkte ind i den varme ovn.
  7. Bag den i 15 minutter, til den er let gylden, men ikke færdigbagt. Lad den køle af i formen på en rist.

Chokoladefyld

  1. Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smørret i en gryde over svag varme.
  2. Tag gryden af varmen.
  3. Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen med en elpisker i ca. 10 minutter, til det er lyst og luftigt.
  4. Rør den smeltede chokoladeblanding i dejen.
  5. Blend hasselnødderne til fint mel i en minihakker.
  6. Vend hasselnøddemel og salt i dejen til sidst.
  7. Fordel chokoladefyldet i et jævnt lag over den let afkølede tærtebund, og bag den i en 180° varm ovn i 25 minutter.

Drømmekagetop

  1. Bland smør, kokosmel, farin og mælk i en gryde, og kog kort ingredienserne sammen til en jævn og blød masse.
  2. Tag tærten ud af ovnen, og fordel den varme kokosmasse ovenpå.
  3. Bag tærten i yderligere 5 minutter, og afkøl på en rist.
  4. Sæt den på køl i mindst 2 timer.
Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også