Desserter
17. marts 2016(Opdateret 17.03.16)

Chokoladetærte med hasselnødder og drømmekagetop

Drømmekagen fra Brovst møder en luksuriøs chokoladetærte med hasselnødder, og sød musik opstår! Her får du opskriften på chokoladetærte med hasselnødder og drømmekagetop
Af: Camilla Biesbjerg Markussen
Chokoladetærte med hasselnødder og drømmekagetop
Drømmekagen fra Brovst møder en luksuriøs chokoladetærte med hasselnødder, og sød musik opstår! Her får du opskriften på chokoladetærte med hasselnødder og drømmekagetop

HASSELNØDDEBUND

  • 100 g blødt smør
  • 40 g flormelis
  • ¼ tsk. salt
  • 1 æggeblomme
  • 50 g hasselnødder
  • 150 g hvedemel
  • 1 tærteform med løs bund, 24 cm i diameter

CHOKOLADEFYLD

  • 175 g mørk chokolade 70 %
  • 70 g smør
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 4 spsk. sukker
  • 40 g hasselnødder
  • ½ tsk. salt

DRØMMEKAGETOP

  • 100 g smør
  • 175 g kokosmel
  • 200 g brun farin
  • ½ dl mælk
Annonce

Fremgangsmåde

Hasselnøddebund

  1. Rør smør, flormelis og salt sammen.
  2. Rør æggeblommen i.
  3. Blend hasselnødderne til fint mel i en minihakker.
  4. Rør hasselnøddemel og hvedemel i dejen, og saml dejen hurtigt med hænderne.
  5. Tryk den ud i den smurte tærteform, og prik dejen med en gaffel.
  6. Frys den i 1 time. Varm ovnen op til 180°, og sæt den frosne tærtebund direkte ind i den varme ovn.
  7. Bag den i 15 minutter, til den er let gylden, men ikke færdigbagt. Lad den køle af i formen på en rist.

Chokoladefyld

  1. Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smørret i en gryde over svag varme.
  2. Tag gryden af varmen.
  3. Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen med en elpisker i ca. 10 minutter, til det er lyst og luftigt.
  4. Rør den smeltede chokoladeblanding i dejen.
  5. Blend hasselnødderne til fint mel i en minihakker.
  6. Vend hasselnøddemel og salt i dejen til sidst.
  7. Fordel chokoladefyldet i et jævnt lag over den let afkølede tærtebund, og bag den i en 180° varm ovn i 25 minutter.

Drømmekagetop

  1. Bland smør, kokosmel, farin og mælk i en gryde, og kog kort ingredienserne sammen til en jævn og blød masse.
  2. Tag tærten ud af ovnen, og fordel den varme kokosmasse ovenpå.
  3. Bag tærten i yderligere 5 minutter, og afkøl på en rist.
  4. Sæt den på køl i mindst 2 timer.
Se flere opskrifter på tærte her.
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.