chokoladetærte
Desserter

Chokoladetærte med hasselnødder og drømmekagetop

Drømmekagen fra Brovst møder en luksuriøs chokoladetærte med hasselnødder, og sød musik opstår! Her får du opskriften på chokoladetærte med hasselnødder og drømmekagetop

Chokoladetærte med hasselnødder og drømmekagetop til 8-10 personer

 
Tid: 45 minutter. Frysetid, tærtebund: 1 time. Bagetid: I alt 45 minutter. Afkøling: Mindst 2 timer 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADETÆRTE MED HASSELNØDDER OG DRØMMEKAGETOP
 
HASSELNØDDEBUND
100 g blødt smør
40 g flormelis
¼ tsk. salt
1 æggeblomme
50 g hasselnødder
150 g hvedemel
1 tærteform med løs bund, 24 cm i diameter
 
CHOKOLADEFYLD
175 g mørk chokolade 70 %
70 g smør
2 æg
2 æggeblommer
4 spsk. sukker
40 g hasselnødder
½ tsk. salt
 
DRØMMEKAGETOP
100 g smør
175 g kokosmel
200 g brun farin
½ dl mælk
 
PRØV OGSÅ: Chokoladetærte med citronskal

 

Opskrift - sådan laver du chokoladetærte med hasselnødder og drømmekagetop

 
1. Hasselnøddebund: Rør smør, flormelis og salt sammen. Rør æggeblommen i. Blend hasselnødderne til fint mel i en minihakker. Rør hasselnøddemel og hvedemel i dejen, og saml dejen hurtigt med hænderne. Tryk den ud i den smurte tærteform, og prik dejen med en gaffel. Frys den i 1 time. Varm ovnen op til 180°, og sæt den frosne tærtebund direkte ind i den varme ovn. Bag den i 15 minutter, til den er let gylden, men ikke færdigbagt. Lad den køle af i formen på en rist.
 
2. Chokoladefyld: Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med smørret i en gryde over svag varme. Tag gryden af varmen. Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen med en elpisker i ca. 10 minutter, til det er lyst og luftigt. Rør den smeltede chokoladeblanding i dejen. Blend hasselnødderne til fint mel i en minihakker. Vend hasselnøddemel og salt i dejen til sidst. Fordel chokoladefyldet i et jævnt lag over den let afkølede tærtebund, og bag den i en 180° varm ovn i 25 minutter.
 
3. Drømmekagetop: Bland smør, kokosmel, farin og mælk i en gryde, og kog kort ingredienserne sammen til en jævn og blød masse. Tag tærten ud af ovnen, og fordel den varme kokosmasse ovenpå. Bag tærten i yderligere 5 minutter, og afkøl på en rist. Sæt den på køl i mindst 2 timer.
 
PRØV OGSÅ: Chokoladekage med lakridscreme