Verdens bedste chokoladespecier
Mad

Verdens bedste chokoladespecier

16. marts 2023
af Chirstine Bille Nielsen og Mai Knauer
Foto: Columbus Leth, m.fl.
Chokoladespecier er en af julens absolutte favoritsmåkager. Specier med chokolade smager udsøgt og er nemme at lave. Brug mørk eller lys chokolade efter behag.
80 stk

Det skal du bruge

  • 375 g hvedemel
  • 300 g smør
  • 125 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g chokolade
  • lidt perlesukker

Verdens bedste specier med chokolade

  1. Kom hvedemel, smør, flormelis og vaniljesukker i en foodprocessor, og kør dejen blød.
  2. Hak chokoladen, og rør den i dejen.
  3. Tril dejen til 3 stænger på 3 cm i diameter, og rul dem i lidt perlesukker.
  4. Læg dem i køleskabet i ca. 2 timer.
  5. Tænd ovnen på 200°.
  6. Skær dejstængerne ud i ca. 3 mm tykke skiver.
  7. Læg chokoladespecier på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter.
  8. Afkøl chokoladespecier på en bagerist.

Er det bare almindelige specier med chokolade?

Specier er sprøde og lækre småkager, som er uhyre lækre — de smager dejligt af sukker, smør og vanilje og her er de altså lavet i en chokoladevariant, der simpelthen er almindelige specier, ja, med chokolade. Chokoladespecier er måske en af de lækreste klassiske julesmåkager, med de smager så skønt, at de sagtens kan spises året rundt.

Elsker du specier? Prøv vores opskirft på marcipanspecier med citron og vanilje.

Læs også