Desserter

Chokoladespecier

Chokoladespecier er en af julens absolutte favoritsmåkager. Og så er de nemme at lave. Brug mørk eller lys chokolade efter behag

DET SKAL DU BRUGE

375 g hvedemel
300 g smør
125 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
100 g chokolade
lidt perlesukker

 
 

Opskrift - sådan laver du chokoladespecier (80 stk.)

 
Kom hvedemel, smør, flormelis og vaniljesukker i en foodprocessor, og kør dejen blød. Hak chokoladen, og rør den i dejen. Tril dejen til 3 stænger på 3 cm i diameter, og rul dem i lidt perlesukker. Læg dem i køleskabet i ca. 2 timer. Tænd ovnen på 200°. Skær dejstængerne ud i ca. 3 mm tykke skiver. Læg chokoladespecier på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter. Afkøl chokoladespecier på en bagerist.