chokolademousse
Desserter

Chokolademousse med kirsebær

af Julie Hey 10. august 2015
Foto: Bjørn Jakobsen
Kirsebær og chokolademousse er en perfekt kombination. Få opskriften på en skøn chokolademousse med kirsebær her
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g mørk chokolade
  • 25 g smør
  • 1½ spsk flydende honning
  • 1 stort æg
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 knsp vaniljesukker
  • 24 kirsebær
  • ¾ dl kirsebærvin
  • Evt. hvid chokolade

Prøv også: Hvid chokolademousse med friske bær

 

Opskrift - sådan laver du chokolademousse med kirsebær

 

1. Hak chokoladen fint og smelt den i en skål over et vandbad.

2. Tilsæt smør og honning og rør blandingen glat. Lad den afkøle på køkkenbordet. 

3. Del ægget, rør æggeblommen i chokoladeblandingen og pisk æggehviden stiv i en skål. 

4. Pisk fløden til skum med vaniljesukker i en anden skål.

5. Vend fløde- og æggehvideskum i chokoladeblandingen. 

6. Beklæd 4 folieforme (100 ml) med film og fordel moussen i dem. 

7. Udsten alle kirsebærrene, kom et kirsebær i hver mousse og sæt dem på køl i et par timer.

8. Marinér resten af kirsebærrene i kirsebærvin i et par timer.

9. Server moussen med marinerede kirsebær og revet chokolade.