En blød og klistret sag, som er lynhurtig at røre sammen og overtrukket med chokolade - her har du opskriften på verdens nemmeste chokoladekage
Mad

Chokoladekage - verdens nemmeste

25. november 2015
af Sanna Kekäläinen og Mari Harjula
Foto: Sanna Peurakoski og Arto Vuohelainen
En blød og klistret sag, som er lynhurtig at røre sammen. Overtrukket med chokolade og serveret sammen med koldt lemon curd-flødeskum er den et sikkert hit. Her har du opskriften på verdens nemmeste chokoladekage
18 min10 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 150 g smør
  • 3 dl sukker
  • 1½ dl hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. salt
  • 4 spsk. kakaopulver
  • 2 æg
  • en rund springform, 22 cm i diameter
  • lidt smør til formen

LEMONCURD-FLØDESKUM

  • 2 dl piskefløde
  • ca. 4 spsk. lemoncurd

PYNT

  • 100 g mørk chokolade
  • 2 spsk. smør
  • chokoladespåner

Opskrift - sådan laver du verdens nemmeste chokoladekage

  1. Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle lidt af.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Pisk æggene let sammen, og bland smørret i.
  3. Tilsæt de tørre ingredienser, og rør grundigt, indtil massen er helt jævn og glat.
  4. Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen midt i ovnen i ca. 18 minutter. Kagen skal forblive lidt klistret og blød i midten. Lad kagen køle let af ved stuetemperatur, så den sætter sig. Brug en skarp kniv til at løsne kagen fra formens kanter.
  5. Lemon curd-flødeskum: Pisk fløden til let flødeskum med en elpisker. Vend lemon curd i med en spiseske, så smagen bliver frisk og let syrlig.
  6. Pynt: Smelt chokoladen over vandbad. Tilsæt smør, lad det smelte, og rør rundt, til cremen er glat. Smør cremen ud over kagen, og lad den afkøle. Drys med chokoladespåner. Servér kagen med iskoldt lemon curd-flødeskum.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også