chokoladekage - verdens nemmeste
Desserter

Chokoladekage - verdens nemmeste

En blød og klistret sag, som er lynhurtig at røre sammen. Overtrukket med chokolade og serveret sammen med koldt lemon curd-flødeskum er den et sikkert hit. Her har du opskriften på verdens nemmeste chokoladekage

Forberedelsestid: 15 min
Tilberedelsestid: 18 min
Tid i alt: 35 min
Antal personer: 10

DET SKAL DU BRUGE

150 g smør
3 dl sukker
1½ dl hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
½ tsk. salt
4 spsk. kakaopulver
2 æg
en rund springform, 22 cm i diameter
lidt smør til formen

LEMONCURD-FLØDESKUM

2 dl piskefløde
ca. 4 spsk. lemoncurd

PYNT

100 g mørk chokolade
2 spsk. smør
chokoladespåner

 

Opskrift - sådan laver du verdens nemmeste chokoladekage

 
1. Chokoladekage: Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle lidt af. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Pisk æggene let sammen, og bland smørret i. Tilsæt de tørre ingredienser, og rør grundigt, indtil massen er helt jævn og glat. Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen midt i ovnen i ca. 18 minutter. Kagen skal forblive lidt klistret og blød i midten. Lad kagen køle let af ved stuetemperatur, så den sætter sig. Brug en skarp kniv til at løsne kagen fra formens kanter.
 
2. Lemon curd-flødeskum: Pisk fløden til let flødeskum med en elpisker. Vend lemon curd i med en spiseske, så smagen bliver frisk og let syrlig.
 
3. Pynt: Smelt chokoladen over vandbad. Tilsæt smør, lad det smelte, og rør rundt, til cremen er glat. Smør cremen ud over kagen, og lad den afkøle. Drys med chokoladespåner. Servér kagen med iskoldt lemon curd-flødeskum.
 
 
 
Læs mere om: