chokoladekage
Desserter

Chokoladekage - verdens nemmeste

En blød og klistret sag, som er lynhurtig at røre sammen. Overtrukket med chokolade og serveret sammen med koldt lemon curd-flødeskum er den et sikkert hit. Her har du opskriften på verdens nemmeste chokoladekage

Chokoladekage - verdens nemmeste

 
Tid: 15 minutter. Bagetid: 18 minutter. Antal kagestykker: 10-12.
 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADEKAGE
150 g smør 
3 dl sukker
1½ dl hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
½ tsk. salt
4 spsk. kakaopulver
2 æg
en rund springform, 22 cm i diameter
lidt smør til formen
 
Lemon curd-flødeskum
2 dl piskefløde
ca. 4 spsk. lemoncurd
 
Pynt
100 g mørk chokolade
2 spsk. smør
chokoladespåner
 
PRØV OGSÅ: Verdens bedste chokoladekage
 

Opskrift - sådan laver du verdens nemmeste chokoladekage

 
1. Chokoladekage: Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle lidt af. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Pisk æggene let sammen, og bland smørret i. Tilsæt de tørre ingredienser, og rør grundigt, indtil massen er helt jævn og glat. Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen midt i ovnen i ca. 18 minutter. Kagen skal forblive lidt klistret og blød i midten. Lad kagen køle let af ved stuetemperatur, så den sætter sig. Brug en skarp kniv til at løsne kagen fra formens kanter.
 
2. Lemon curd-flødeskum: Pisk fløden til let flødeskum med en elpisker. Vend lemon curd i med en spiseske, så smagen bliver frisk og let syrlig.
 
3. Pynt: Smelt chokoladen over vandbad. Tilsæt smør, lad det smelte, og rør rundt, til cremen er glat. Smør cremen ud over kagen, og lad den afkøle. Drys med chokoladespåner. Servér kagen med iskoldt lemon curd-flødeskum.
 
PRØV OGSÅ: Chokoladekage med lakridscreme
 
Læs mere om: