chokoladekage
Desserter

Chokoladekage med kaffeglasur

af Camilla Zarah Lawes 21. maj 2012
Foto: Lars Ranek
En dejlig chokoladekage med en lækker fast og luftig krumme og kaffeglasur. Prøv også at gi’ den et skønt twist med chokolade med mintsmag

Chokoladekage med kaffeglasur til 10-12 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADEKAGE200 g smeltet smør300 g sukker4 hele æg300 g hvedemel6 spsk. god kakao2 tsk. vaniljesukker2 tsk. bagepulver100 g hakket mørk chokolade (evt. med mintsmag)2½ dl kogende vand

GLASUR250 g flormelis6 spsk. kakao3-4 spsk. stærk, varm kaffe

DRYS4 spsk. hakkede usaltedepistacienødder3 spsk. hakkede kakaobønner

ENDVIDERE1 springform på 24 cm

 

PRØV OGSÅ: Chokoladekage med kaffemousse

 

Opskrift - sådan laver du chokoladekage med kaffeglasur

 

Rør smør og sukker godt sammen. Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål. Kom æggeblommerne i smør-sukker-blandingen, ét ad gangen, mens du pisker. Sigt hvedemel, kakao, vaniljesukker og bagepulver i dejen, og rør forsigtigt rundt. Vend den hakkede chokolade i dejen. Hæld vand på, lidt ad gangen, mens du rører - dejen må ikke blive for tynd. Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en smurt springform, og bag den midt i en forvarmet ovn ved 170° i 40-45 minutter. Afkøl kagen let, mens du rører glasuren sammen. Fordel glasuren over kagen, og drys med pistacienødder og kakaobønner.

 

PRØV OGSÅ: Verdens bedste chokoladekage