chokoladekage
Desserter

Chokoladekage med hvide chokoladespåner

af Camilla Zarah Lawes 21. februar 2022
Foto: Lars Ranek
Dette er en skøn chokoladekage, som med fordel kan bages dagen før. Servér den, som den er, eller med en god is til

INGREDIENSER

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 80 g hvedemel
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 100 g mørk chokolade 66 % (gerne Manjani)
  • 3 æg

DRYS

  • kakaopulver
  • 50 g hvid chokolade høvlet i flager

ENDVIDERE

  • 1 højkantet rund springform på 18 cm

SÅDAN LAVER DU CHOKOLADEKAGE MED HVID CHOKOLADE

Pisk smørret sammen med sukkeret til en ensartet masse. Sigt bagepulver, hvedemel og kakao i dejen. Smelt chokoladen - se TIP side 133 - og hæld den i dejen. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt indimellem. Smør springformen med smør. Fordel dejen i formen, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175° i 40-45 minutter. Stik en kniv i kagen - kniven må gerne være lidt klistret, når du tager den op, for så er kagen færdig. Lad kagen køle af. Drys sigtet kakaopulver over, og kom hvide chokoladespåner i midten af kagen.