chokolade-kaffe-suppe
Desserter

Chokolade-kaffe-suppe med vaniljeparfait

af Madredaktionen 2. marts 2022
Undervurdér ikke udseendet, når det gælder din dessert. Smagen er én ting, men looket kan også være det, der gør en dessert uforglemmelig
6 personer
Tid i alt 30 min

VANILJEPARFAIT

  • 1 l kaffefløde 9 %
  • korn af 2 vaniljestænger
  • 20 pasteuriserede æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 1 fryseegnet form, 1 l

CHOKOLADE-KAFFE-SUPPE

  • 200 g mørk chokolade 70 %
  • 1 dl friskbrygget kaffe, gerne espresso
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 spsk. Cointreau eller 
  • anden orangelikør

1. Vaniljeis: Varm forsigtigt fløde og vaniljekorn op i en gryde – fløden må ikke koge, men kun lige varme et par minutter. Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker til en luftig masse. Pisk den varmede fløde i æggemassen, lidt ad gangen, så den tykner. Hæld iscremen i en form, pak den ind i husholdningsfilm, og stil formen i fryseren i 5-6 timer.

 

2. Chokolade-kaffe-suppe: Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad. Rør kaffen i. Rør fløde i, lidt ad gangen. Tilsæt Cointreau, og rør suppen ensartet. Servér suppen i dybe tallerkener med en kugle vaniljeparfait.

PRØV OGSÅ: Cremet jordbærsuppe med tuile