chokolade-kaffe-suppe
Desserter

Chokolade-kaffe-suppe med vaniljeparfait

af Madredaktionen 18. august 2015
Undervurdér ikke udseendet, når det gælder din dessert. Smagen er én ting, men looket kan også være det, der gør en dessert uforglemmelig

Chokolade-kaffe-suppe med vaniljeparfait til 6 personer

Tid: 30 minutter. Frysetid, is: 5-6 timer.   DET SKAL DU BRUGE TIL CHOKOLADE-KAFFE-SUPPE   VANILJEPARFAIT 1 l kaffefløde 9 % korn af 2 vaniljestænger 20 pasteuriserede æggeblommer 150 g sukker 1 fryseegnet form, 1 l   CHOKOLADE-KAFFE-SUPPE 200 g mørk chokolade 70 % 1 dl friskbrygget kaffe, gerne espresso 1½ dl piskefløde 1 spsk. Cointreau eller  anden orangelikør  

Opskrift - sådan laver du chokolade-kaffe-suppe med vaniljeparfait

  1. Vaniljeis: Varm forsigtigt fløde og vaniljekorn op i en gryde – fløden må ikke koge, men kun lige varme et par minutter. Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker til en luftig masse. Pisk den varmede fløde i æggemassen, lidt ad gangen, så den tykner. Hæld iscremen i en form, pak den ind i husholdningsfilm, og stil formen i fryseren i 5-6 timer.   2. Chokolade-kaffe-suppe: Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad. Rør kaffen i. Rør fløde i, lidt ad gangen. Tilsæt Cointreau, og rør suppen ensartet. Servér suppen i dybe tallerkener med en kugle vaniljeparfait.

PRØV OGSÅ: Cremet jordbærsuppe med tuile