https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/gaestemad/2012/12/1251-den-store-nytaarsmiddag/1251-nytaarsmiddag-6-copy.jpg
Desserter

Chokolade-islagkage

11. april 2022Opdateret 3. april
af Camilla Zarah Lawes
Islagkage med chokolade er en skøn dessert. Tag kagen ud af fryseren, og sæt den i køleskabet, 30 minutter før den skal serveres

BUND

  • 3 æggehvider (2 bægre pasteuriserede æggehvider)
  • 150 g flormelis
  • 150 g blendede mandler
  • 50 g kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • korn af ½ stang god vanilje

CHOKOLADE-TRØFFELCREME

  • 100 g god mørk chokolade med orangesmag, 70 %
  • 4 æggeblommer (2 bægre pasteuriserede)
  • 40 g sukker
  • 2½ dl piskefløde

PYNT

  • 50 g høvlet mørk chokolade
  • rosensukkerblomster

Beklæd bunden af en springform på 20 cm med bagepapir, og sæt ringen fast, så papiret holdes på plads. Smør formen godt.
Pisk hviderne stive. Tilsæt flormelis, og pisk, til hviderne er helt stive. Vend de blendede mandler med kakao, bagepulver og vaniljekorn; vend det forsigtigt i æggehviderne, og fordel dejen i formen. Bag bunden i en 180° varm ovn i 20 minutter. Lad den køle helt af, og læg bunden tilbage i formen.
Hak chokoladen helt fint, og smelt den over et vandbad. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i, mens du pisker. Pisk fløden til skum, og vend ¹⁄3af skummet over i chokoladeblandingen. Vend denne blanding forsigtigt tilbage i resten af flødeskummet. Fordel chokoladecremen over bunden i formen. Kom husholdningsfilm omkring formen, og stil den i fryseren, til den har sat sig, i mindst 6 timer og gerne natten over. Høvl chokoladen over kagen, og pynt med sukkerroser.

Læs også: 30 opskrifter på fanatastiske desserter

Få flere opskrifter på is her.

Læs også