Desserter

Cheesecake med to slags chokolade

Er du vild med cheesecake, så prøv denne variation med to slags chokolade på sprød, krydret bund. MUMS!

Cheesecake med to slags chokolade (10-12 personer)

140 g Digestive-kiks
60 g Bastogne-kiks
1 spsk. rørsukker
100 g smeltet smør

OSTEFYLD:
4 blade husblas
2 dl piskefløde
4 æggeblommer
(2 bægre pasteuriserede)
40 g fint rørsukker
korn af ½ god vaniljestang
400 g Philadelphia
100 g hvid chokolade smeltet
100 g mørk chokolade smeltet

PYNT:
hvide chokoladespåner

Blend de to slags kiks helt fint med sukkeret. Tilsæt smørret, og kør godt igennem. Tryk kiksemassen ud i en 20 cm stor rund springform beklædt med husholdningsfilm. Stil bunden på køl, mens du rører fyldet sammen.
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter. Tag bladene op af vandet, og vrid dem let. Lun fløden, og opløs husblassen i fløden. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukker og vaniljekorn. Tilsæt flødeost og fløde, og pisk det til en ensartet creme. Smelt forsigtigt de to slags chokolade, og vend dem i ostecremen. Fordel cremen over bunden. Dæk kagen til, og sæt den koldt i mindst 5 timer, gerne natten over. Pynt kagen med hvide chokoladespåner.

VILD MED CHEESCAKE  - FÅ FLERE OPSKRIFTER HER

Cheescake med hindbær - Få opskriften her

Cheesecake med mandelbund og hindbær - Få opskriften her

   
       
Læs mere om: