Cheesecake med pistacie og hindbær
Desserter

Cheesecake med pistacie og hindbær

af Emma Martiny 21. marts 2019
Foto: Winnie Methmann
Den er super stilig og klassisk at servere, og smagen skuffer absolut ikke. Pistacienødderne i kiksebunden giver den gode, særlige smag og tekstur, der gør hele forskellen. Her får du opskriften på cheesecake med pistacie og hindbær
10 min 12 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g Digestive-kiks
  • 100 g usaltede pistacienødder uden skal
  • 50 g sukker
  • 125 g smør
  • 1 springform, ca. 22 cm i diameter
  • smør til formen

HINDBÆR-OSTECREME

  • 4 blade husblas
  • 400 g flødeost naturel
  • 50 g flormelis
  • 2 dl hindbærmarmelade
  • 1 usprøjtet citron
  • 2½ dl piskefløde

PYNT

  • 125 g friske hindbær

Opskrift - sådan laver du cheesecake med pistacie og hindbær

  1. Tænd ovnen på 175°. Beklæd bunden af springformen med bagepapir. Knus kiks, pistacienødder og sukker i en foodprocessor. Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med kikseblandingen. Fordel kiksemassen jævnt i bunden springformen, og pres den godt sammen. Bag bunden i ovnen i 10 minutter, til den er flot gylden, og lad den køle helt af.   2. Hindbær-ostecreme: Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Pisk flødeost, flormelis, hindbærmarmelade og fintrevet citronskal sammen i en skål. Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend flødeskum og flødeostblandingen sammen med en dejskraber. Tag husblassen op af udblødningsvandet, og smelt den sammen med 3 spsk. af ostecremen i en kasserolle ved svag varme. Vend dernæst forsigtigt husblasblandingen i ostecremen. Fordel cremen oven på den kolde kiksebund. Sæt formen i køleskabet i 2-3 timer, til ostecremen har sat sig.   3. Pynt: Læg hindbær i kanten af cheesecaken lige inden servering.   PRØV OGSÅ: Cheesecake på kiksebund med jordbær