Desserter

Cheesecake med mandelbund og kirsebær

I love cheesecake! Det smager skønt som dessert både efter en let frokost og en sen, god middag

Cheesecake med mandelbund og kirsebær til 12 personer

100 g digestivekiks
50 g ingefærkiks
50 g mandler
1 spsk. rørsukker
60 g smeltet smør

OSTEFYLD:
2 æggeblommer (1 bæger pasteuriseret)
100 g sukker
200 g ricotta
korn af ½ god vaniljestang
150 ml græsk yoghurt 10 %
7 blade husblas
3 æggehvider (2 bægre pasteuriserede)
2 dl piskefløde

KIRSEBÆR:
½ dl vand
125 g sukker
korn og bælg af ½ vaniljestang
400 g kirsebær med sten

Blend de to slags kiks og mandler helt fint med sukker. Tilsæt smør, og kør det godt igennem. Tryk kiksemassen ud i en 18 cm stor rund springform eller en høj form med løs bund. Sæt det på køl, mens du rører fyldet sammen.
Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret, og rør ricotta i til en cremet masse. Tilsæt vaniljekorn og yoghurt. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter. Tag den op af vandet, vrid den let, og smelt den forsigtigt over vandbad. Lad den køle helt af, og rør den i cremen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i cremen. Pisk fløden stiv, og vend den i cremen. Fordel cremen over bunden. Film kagen til, og stil den i køleskabet i minimum 4 timer.
Kog vand, sukker, vaniljebælg og -korn til en tyk sirup. Tag det fra varmen. Halvér kirsebærrene; udsten dem, og kom dem i sukkerlagen. Lad bærrene køle af i lagen, og servér kirsebær og lage på kagen.

VILD MED CHEESECAKE? FÅ FLERE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ CHEESECAKE HER

Cheesecake med 2 slags chokolade

Cheesecake med jordbær
 

     
   
Læs mere om: