Desserter

Cheesecake med mandelbund og kirsebær

af Camilla Zarah Lawes 7. marts 2022
Foto: Lars Ranek
I love cheesecake! Det smager skønt som dessert både efter en let frokost og en sen, god middag
0 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g digestivekiks
  • 50 g ingefærkiks
  • 50 g mandler 
  • 1 spsk rørsukker
  • 60 g smeltet smør

OSTEFYLD: 

  • 2 æggeblommer (1 bæger pasteuriseret)
  • 100 g sukker 
  • 200 g ricotta
  • korn af ½ god vaniljestang
  • 150 ml græsk yoghurt
  • 7 blade husblas 
  • 3 æggehvider (2 bægre pasteuriserede)
  • 2 dl piskefløde

KIRSEBÆR:

  • ½ dl vand
  • 125 g sukker
  • korn og bælg af ½ vaniljestang
  • 400 g kirsebær med sten

Opskrift - Sådan laver du cheesecake 

Blend de to slags kiks og mandler helt fint med sukker. Tilsæt smør, og kør det godt igennem. Tryk kiksemassen ud i en 18 cm stor rund springform eller en høj form med løs bund. Sæt det på køl, mens du rører fyldet sammen. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret, og rør ricotta i til en cremet masse. Tilsæt vaniljekorn og yoghurt. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter. Tag den op af vandet, vrid den let, og smelt den forsigtigt over vandbad. Lad den køle helt af, og rør den i cremen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i cremen. Pisk fløden stiv, og vend den i cremen. Fordel cremen over bunden. Film kagen til, og stil den i køleskabet i minimum 4 timer. Kog vand, sukker, vaniljebælg og -korn til en tyk sirup. Tag det fra varmen. Halvér kirsebærrene; udsten dem, og kom dem i sukkerlagen. Lad bærrene køle af i lagen, og servér kirsebær og lage på kagen.

VILD MED CHEESECAKE? FÅ FLERE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ CHEESECAKE HER

Cheesecake med 2 slags chokolade

Cheesecake med jordbær