Brombærtærte med mascarponecreme og karamel
Desserter

Brombærtærte med mascarponecreme og karamel

21. august 2012Opdateret 15. april
af Camilla Zarah Lawes
Du kan forberede den skønne tærte om morgenen og stille den på køl, til den skal serveres. Du kan også tilberede den med andre sommerbær – f.eks. jordbær, solbær eller ribs

MØRDEJ

  • 50 g smør
  • 50 g flormelis
  • lidt salt
  • 100 g hvedemel
  • fintrevet skal af ½ appelsin
  • korn af ½ stang god vanilje
  • 1 æggeblomme
  • 1-2 spsk. mælk

ENDVIDERE

  • 1 smurt tærteform på 10 x 20 cm eller 1 rund på 20 cm
  • 100 g smeltet mørk chokolade

CREME

  • 250 g mascarpone
  • 2½ dl piskefløde
  • korn af ½ stang god vanilje
  • fintrevet skal af ½ appelsin
  • 3 spsk. flormelis

ENDVIDERE

  • 300 g brombær

KARAMELSAUCE

  • 50 g farin
  • 60 g smør
  • ¼ dl fløde
  • 1 knsp. salt

DRYS

  • flormelis

Fremgangsmåde

  1. Pisk smør, flormelis og salt sammen med elpisker eller i en foodprocessor.
  2. Tilsæt hvedemel, appelsinskal, æggeblomme og vanilje, til dejen er som brødkrummer.
  3. Saml dejen med mælk til en glat kugle.
  4. Pak den i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskab i mindst 1 time.
  5. Rul dejen ud.
  6. Beklæd formen med dejen, og fjern overflødig dej fra formens kant.
  7. Forvarm ovnen til 180°, og bag tærtebunden (se tip ovenfor!), til den er flot gylden.
  8. Afkøl bunden. Pensl den med chokolade.
  9. Rør mascarponen helt glat.
  10. Pisk fløden til skum, og vend den med mascarponen.
  11. Bland vaniljekorn og appelsinskal med flormelis.
  12. Vend det i cremen; smør cremen ud på den afkølede bund, og fordel bærrene ganske let ovenpå.
  13. Kog ingredienserne til karamelsaucen sammen til en tyk sirup.
  14. Lad den køle af, og hæld den over tærten.
  15. Drys med flormelis.
  16. Servér straks, eller sæt den på køl indtil servering.

TIP: Dæk tærtedejen med stanniol og tørrede bønner, så tærtebunden holdes på plads, indtil ¾ af bagetiden er gået. Fjern bønner og stanniol, og bag bunden færdig.

Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også