Desserter

Brombærtærte med mandelflager

Denne tærte kan bages med anden frugt end brombær, f.eks. hindbær eller æble skåret i små tern. Få opskriften på den lækre brombærtærte her

Brombærtærte med mandelflager 

DET SKAL DU BRUGE TIL BROMBÆRTÆRTE

MØRDEJ
280 g hvedemel
1 knsp. salt
100 g flormelis
150 g smør
1 æg
en tærteform, 20 cm i diameter
 
FYLD
150 g blødt smør
150 g rørsukker
150 g mandelmel
2 æg
skal af 1 usprøjtet citron
150 g brombær
50 g mandelflager
 

Opskrift - sådan laver du brombærtærte med mandelflager

 
1. Mørdej: Blend mel, salt, flormelis og smør i en foodprocessor, til det ligner rasp. Tilsæt ægget. Blend, til dejen lige samler sig. Form dejen til en kugle med hænderne uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile ½ time i køleskabet. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg dejen i en smurt tærteform, så den dækker formens bund og kanter.
 
2. Fyld: Pisk smør, rørsukker og mandelmel sammen til en cremet konsistens. Pisk æg og fintrevet citronskal i. Fordel cremen på tærtebunden. Fordel brombær på tærten. Tryk dem let ned i cremen. Drys mandelflager ud over hele tærten.
 
3. Bag tærten i en 200° varm ovn i 25-30 minutter.
 
PRØV OGSÅ: Citrontærte med marengs