Onsdag, 29. april 2015 - 7:50 - af Marie Melchior, Foto: Jakob Helbig
Brombærtærte med mandelflager
DET SKAL DU BRUGE TIL BROMBÆRTÆRTE
MØRDEJ
280 g hvedemel
1 knsp. salt
100 g flormelis
150 g smør
1 æg
en tærteform, 20 cm i diameter
FYLD
150 g blødt smør
150 g rørsukker
150 g mandelmel
2 æg
skal af 1 usprøjtet citron
150 g brombær
50 g mandelflager
Opskrift - sådan laver du brombærtærte med mandelflager
1. Mørdej: Blend mel, salt, flormelis og smør i en foodprocessor, til det ligner rasp. Tilsæt ægget. Blend, til dejen lige samler sig. Form dejen til en kugle med hænderne uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile ½ time i køleskabet. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg dejen i en smurt tærteform, så den dækker formens bund og kanter.
2. Fyld: Pisk smør, rørsukker og mandelmel sammen til en cremet konsistens. Pisk æg og fintrevet citronskal i. Fordel cremen på tærtebunden. Fordel brombær på tærten. Tryk dem let ned i cremen. Drys mandelflager ud over hele tærten.
3. Bag tærten i en 200° varm ovn i 25-30 minutter.