Brombærtærte med mandelflager
Desserter

Brombærtærte med mandelflager

29. april 2015Opdateret 15. april
af Marie Melchior
Denne tærte kan bages med anden frugt end brombær, f.eks. hindbær eller æble skåret i små tern. Få opskriften på den lækre brombærtærte her

MØRDEJ

  • 280 g hvedemel
  • 1 knsp. salt
  • 100 g flormelis
  • 150 g smør
  • 1 æg
  • en tærteform, 20 cm i diameter

FYLD

  • 150 g blødt smør
  • 150 g rørsukker
  • 150 g mandelmel
  • 2 æg
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 150 g brombær
  • 50 g mandelflager

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Blend mel, salt, flormelis og smør i en foodprocessor, til det ligner rasp.
  2. Tilsæt ægget.
  3. Blend, til dejen lige samler sig. Form dejen til en kugle med hænderne uden at ælte for meget.
  4. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile ½ time i køleskabet.
  5. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord.
  6. Læg dejen i en smurt tærteform, så den dækker formens bund og kanter.

Fyld

  1. Pisk smør, rørsukker og mandelmel sammen til en cremet konsistens.
  2. Pisk æg og fintrevet citronskal i.
  3. Fordel cremen på tærtebunden. Fordel brombær på tærten.
  4. Tryk dem let ned i cremen.
  5. Drys mandelflager ud over hele tærten.
  6. Bag tærten i en 200° varm ovn i 25-30 minutter.
Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også