Agenda
Liv
Popkultur
Sundhed
Desserter
Brombærtærte med mandelflager
29. april 2015
(Opdateret 29.04.15)
Af:
Marie Melchior
Denne tærte kan bages med anden frugt end brombær, f.eks. hindbær eller æble skåret i små tern. Få opskriften på den lækre brombærtærte her
MØRDEJ
280 g hvedemel
1 knsp. salt
100 g flormelis
150 g smør
1 æg
en tærteform, 20 cm i diameter
FYLD
150 g blødt smør
150 g rørsukker
150 g mandelmel
2 æg
skal af 1 usprøjtet citron
150 g brombær
50 g mandelflager
Fremgangsmåde
Mørdej
Blend mel, salt, flormelis og smør i en foodprocessor, til det ligner rasp.
Tilsæt ægget.
Blend, til dejen lige samler sig. Form dejen til en kugle med hænderne uden at ælte for meget.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile ½ time i køleskabet.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord.
Læg dejen i en smurt tærteform, så den dækker formens bund og kanter.
Fyld
Pisk smør, rørsukker og mandelmel sammen til en cremet konsistens.
Pisk æg og fintrevet citronskal i.
Fordel cremen på tærtebunden. Fordel brombær på tærten.
Tryk dem let ned i cremen.
Drys mandelflager ud over hele tærten.
Bag tærten i en 200° varm ovn i 25-30 minutter.
Se flere opskrifter på tærte her.
Læs mere om:
Opskrifter på tærter
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Appelsinmarmelade
Desserter
Desserter
Tomatmarmelade
Desserter
Desserter
Panna cotta med bærcoulis
Desserter
Desserter
Tiramisu med friske figner
Læs også