Desserter

Brombærtærte med mandelflager

af Marie Melchior 29. april 2015
Foto: Jakob Helbig
Denne tærte kan bages med anden frugt end brombær, f.eks. hindbær eller æble skåret i små tern. Få opskriften på den lækre brombærtærte her

Brombærtærte med mandelflager 

DET SKAL DU BRUGE TIL BROMBÆRTÆRTE

MØRDEJ 280 g hvedemel 1 knsp. salt 100 g flormelis 150 g smør 1 æg en tærteform, 20 cm i diameter   FYLD 150 g blødt smør 150 g rørsukker 150 g mandelmel 2 æg skal af 1 usprøjtet citron 150 g brombær 50 g mandelflager  

Opskrift - sådan laver du brombærtærte med mandelflager

  1. Mørdej: Blend mel, salt, flormelis og smør i en foodprocessor, til det ligner rasp. Tilsæt ægget. Blend, til dejen lige samler sig. Form dejen til en kugle med hænderne uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile ½ time i køleskabet. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg dejen i en smurt tærteform, så den dækker formens bund og kanter.   2. Fyld: Pisk smør, rørsukker og mandelmel sammen til en cremet konsistens. Pisk æg og fintrevet citronskal i. Fordel cremen på tærtebunden. Fordel brombær på tærten. Tryk dem let ned i cremen. Drys mandelflager ud over hele tærten.   3. Bag tærten i en 200° varm ovn i 25-30 minutter.   PRØV OGSÅ: Citrontærte med marengs