Blåbærtærte med mascarponecreme

11. juli 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Bunden på tærten er penslet med mørk chokolade, men du kan også vælge at bruge hvid chokolade

Blåbærtærte med mascarponecreme

Tid: 25 min. Hviletid: 30 min. Bagetid: 20 min   INGREDIENSER 100 g mandler 150 hvedemel 75 g flormelis 125 g smør 1 æg 100 g mørk chokolade 1 aflang tærteform (eller en tærteform på 24 cm i diameter)   MASCARPONECREME 250 g mascarpone 2½ dl piskefløde korn af 1 vaniljestang 2 spsk. sukker   PYNT 250 g friske blåbær 1 lille håndfuld frisk mynte evt. revet skal af ½ usprøjtet citron  

Opskrift - sådan laver du blåbærtærte med mascarponecreme

  1. Skold og smut mandlerne. Kør dem i en foodprocessor sammen med mel, flormelis, smør og æg til en fast dej. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.   2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med bagepapir, og læg dejen i formen, så den dækker formens bund og indvendige kanter. Prik huller i dejen med en gaffel, og bag den i en 175° varm ovn i 15-20 minutter. Lad den køle helt af.   3. Hak chokoladen, smelt den i en varmefast skål over vandbad, og pensl tærtebunden med chokoladen i et jævnt lag. Lad tærtebunden stå køligt, til chokoladen er stivnet.   4. Mascarponecreme: Pisk mascarpone, fløde, vaniljekorn og sukker sammen til en luftig masse. Fordel cremen oven på den afkølede tærtebund.   5. Pynt: Drys blåbær, mynteblade og evt. lidt revet citronskal over kagen   PRØV OGSÅ: Blåbær-hindbær-crumble