Bunden på tærten er penslet med mørk chokolade, men du kan også vælge at bruge hvid chokolade
Ingredienser
100 g mandler
150 hvedemel
125 g smør
75 g flormelis
1 æg
100 g mørk chokolade
1 aflang tærteform (eller en tærteform på 24 cm i diameter)
MASCARPONECREME
250 g mascarpone
2½ dl piskefløde
korn af 1 vaniljestang
2 spsk. sukker
PYNT
250 g friske blåbær
1 lille håndfuld frisk mynte
evt. revet skal af ½ usprøjtet citron
Fremgangsmåde
Skold og smut mandlerne. Kør dem i en foodprocessor sammen med mel, flormelis, smør og æg til en fast dej. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med bagepapir, og læg dejen i formen, så den dækker formens bund og indvendige kanter. Prik huller i dejen med en gaffel, og bag den i en 175° varm ovn i 15-20 minutter. Lad den køle helt af.
Hak chokoladen, smelt den i en varmefast skål over vandbad, og pensl tærtebunden med chokoladen i et jævnt lag. Lad tærtebunden stå køligt, til chokoladen er stivnet.
Mascarponecreme
Pisk mascarpone, fløde, vaniljekorn og sukker sammen til en luftig masse.
Fordel cremen oven på den afkølede tærtebund.
Pynt
Drys blåbær, mynteblade og evt. lidt revet citronskal over kagen