Desserter

Blåbærtærte med mascarponecreme

Bunden på tærten er penslet med mørk chokolade, men du kan også vælge at bruge hvid chokolade

Blåbærtærte med mascarponecreme

Tid: 25 min. Hviletid: 30 min. Bagetid: 20 min
 
INGREDIENSER
100 g mandler
150 hvedemel
75 g flormelis
125 g smør
1 æg
100 g mørk chokolade
1 aflang tærteform (eller en tærteform på 24 cm i diameter)
 
MASCARPONECREME
250 g mascarpone
2½ dl piskefløde
korn af 1 vaniljestang
2 spsk. sukker
 
PYNT
250 g friske blåbær
1 lille håndfuld frisk mynte
evt. revet skal af ½ usprøjtet citron
 

Opskrift - sådan laver du blåbærtærte med mascarponecreme

 
1. Skold og smut mandlerne. Kør dem i en foodprocessor sammen med mel, flormelis, smør og æg til en fast dej. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.
 
2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med bagepapir, og læg dejen i formen, så den dækker formens bund og indvendige kanter. Prik huller i dejen med en gaffel, og bag den i en 175° varm ovn i 15-20 minutter. Lad den køle helt af.
 
3. Hak chokoladen, smelt den i en varmefast skål over vandbad, og pensl tærtebunden med chokoladen i et jævnt lag. Lad tærtebunden stå køligt, til chokoladen er stivnet.
 
4. Mascarponecreme: Pisk mascarpone, fløde, vaniljekorn og sukker sammen til en luftig masse. Fordel cremen oven på den afkølede tærtebund.
 
5. Pynt: Drys blåbær, mynteblade og evt. lidt revet citronskal over kagen
 
PRØV OGSÅ: Blåbær-hindbær-crumble