blåbærtærte
Mad

Blåbærtærte med gitterlåg

3. juni 2016
af Katri Schröder
Foto: Reetta Pasanen
Servér tærten lun med en skefuld cremefraiche eller – hvis du flotter dig – en kugle vaniljeis. Her får du opskriften på blåbærtærte med gitterlåg

Blåbærtærte med gitterlåg - 10 stykker

Tid: 15 minutter. Hviletid, dej: 30 minutter. Bagetid: 45 minutter DET SKAL DU BRUGE TIL BLÅBÆRTÆRTE 150 g blødt smør 3 spsk. sukker 4½ dl hvedemel 1½ tsk. bagepulver 1½ dl piskefløde 1 tærteform (ca. 24 cm i diameter) 1 æg til pensling FYLD ca. 500 g blåbær (friske eller fra frost) 1½ dl sukker 4 spsk. kartoffelmel 1 spsk. citronsaft PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til blåbærtærte kan være denne lækre franske tærte med citroncreme og hindbær. Få opskriften her

Opskrift - sådan laver du blåbærtærte med gitterlåg

1. Pisk smør og sukker sammen med en elpisker. Tilsæt mel blandet med bagepulver samt fløde, og pisk kortvarigt, til dejen er glat. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst ½ time. Tænd ovnen på 200°. Tryk ²/₃ af dejen ud i den smurte form. Lad dejen gå op ad siderne, og pres den fast. Rul resten af dejen ud til en stor, flad cirkel, og pensl den med sammenpisket æg. Skær dejen i smalle strimler, evt. vha. en klejnespore, og brug dem til gitterlåget. 2. FYLD: Bland blåbær, sukker, kartoffelmel og citronsaft i en skål, og fordel fyldet oven på dejen i formen. Læg dejstrimlerne ovenpå som et flettet gitter. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter. Skru varmen ned til 175°, og fortsæt bagningen i ca. 15 minutter. Lad tærten køle af inden servering. PRØV OGSÅ: Blåbærmuffins med hvid chokolade

Læs også