Servér tærten lun med en skefuld cremefraiche eller – hvis du flotter dig – en kugle vaniljeis. Her får du opskriften på blåbærtærte med gitterlåg
Det skal du bruge
150 g blødt smør
3 spsk. sukker
4½ dl hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1½ dl piskefløde
1 tærteform (ca. 24 cm i diameter)
1 æg til pensling
FYLD
ca. 500 g blåbær (friske eller fra frost)
1½ dl sukker
4 spsk. kartoffelmel
1 spsk. citronsaft
Fremgangsmåde
Pisk smør og sukker sammen med en elpisker. Tilsæt mel blandet med bagepulver samt fløde, og pisk kortvarigt, til dejen er glat. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst ½ time. Tænd ovnen på 200°. Tryk ²/₃ af dejen ud i den smurte form. Lad dejen gå op ad siderne, og pres den fast. Rul resten af dejen ud til en stor, flad cirkel, og pensl den med sammenpisket æg.Skær dejen i smalle strimler, evt. vha. en klejnespore, og brug dem til gitterlåget.
FYLD
Bland blåbær, sukker, kartoffelmel og citronsaft i en skål, og fordel fyldet oven på dejen i formen.
Læg dejstrimlerne ovenpå som et flettet gitter.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter.
Skru varmen ned til 175°, og fortsæt bagningen i ca. 15 minutter.